Ο λεκές από ρόδι στα ρούχα είναι ένας δύσκολος στην απομάκρυνση του λεκές αλλά είναι πολύ εύκολο να συμβεί.
Το ρόδι είναι ένας πολύ θρεπτικό φρούτο, λόγω των βιταμινών και των αντιοξειδωτικών ουσιών που περιέχει, το οποίο καταναλώνεται ως καρπός ή ως χυμός. Ο λεκές όμως που δημιουργεί είναι ένας πραγματικός εφιάλτης και η απομάκρυνση του δεν είναι αδύνατη αλλά απαιτεί περισσότερη προσπάθεια.
Το κλειδί και σε αυτή την περίπτωση (10 συμβουλές για την απομάκρυνση των λεκέδων) είναι να ξεκινήσετε την διαδικασία αφαίρεσης του λεκέ όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Ξεκινήστε την απομάκρυνση του λεκέ ξεπλένοντας το ρούχο με κρύο νερό.

Στη συνέχεια, ρίξτε επάνω στη λεκιασμένη περιοχή υγρό απορρυπαντικό ρούχων ή πιάτων και τρίψτε απαλά με τα δάχτυλα σας ή με το ίδιο το ρούχο.

Μουλιάστε το ρούχο σε κρύο νερό για 30 λεπτά.

Ξεπλύνετε το ρούχο με τρεχούμενο κρύο νερό.

Εξετάστε αν ο λεκές από ρόδι στα ρούχα έχει απομακρυνθεί εντελώς. Αν ναι, πλύνετε το ρούχο ως συνήθως.
Αν ο λεκές παραμένει, βουτήξτε τη λεκιασμένη περιοχή σε οξυζενέ.
Πριν χρησιμοποιήσετε το οξυζενέ, κάντε ένα τεστ σε μια κρυφή περιοχή του ρούχου για να διαπιστώσετε ότι δεν αποχρωματίζεται.
Αφήστε το ρούχο στο οξυζενέ για 3 λεπτά μόνο.

Ξεπλύνετε καλά το ρούχο με τρεχούμενο κρύο νερό και στη συνέχεια, πλύνετε το κανονικά.

Συμβουλές
– Ξεκινήστε την διαδικασία αφαίρεσης του λεκέ όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Είναι πολύ σημαντικό για να επιτύχετε την πλήρη εξαφάνιση του.
– Αν πρέπει να χρησιμοποιήσετε οξυζενέ, κάντε το τεστ σε μια κρυφή περιοχή. Υπάρχει κίνδυνος το ύφασμα να αποχρωματίζεται και έτσι να καταστραφεί το ρούχο.
– Αν στεγνώσετε το ρούχο χωρίς να έχει απομακρυνθεί ο λεκές εντελώς, η θερμότητα θα μονιμοποιήσει τον λεκέ και η αφαίρεση του θα είναι πολύ δύσκολη έως αδύνατη.

Αν έχετε ακολουθήσει τις παραπάνω οδηγίες αλλά ο λεκές από ρόδι στα ρούχα παραμένει, ή συνεχίστε την προσπάθεια απομάκρυνσης του χρησιμοποιώντας προϊόντα απομάκρυνσης λεκέδων του εμπορίου ή συμβουλευτείτε έναν ειδικό.