Ο λεκές από ροδάκινο στα ρούχα, αν αντιμετωπιστεί γρήγορα, δεν χρειάζεται μεγάλο κόπο για να αφαιρεθεί. Ακόμα όμως και αν έχει ξεραθεί πάνω στο ρούχο δεν είναι ακατόρθωτο να απομακρυνθεί, απλά θα χρειαστεί περισσότερη προσπάθεια.
Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να απομακρύνετε τον λεκέ από ροδάκινο ή χυμό ροδάκινου στα ρούχα σας.

Γυρίστε το ρούχο μέσα-έξω και τοποθετείστε το κάτω από τρεχούμενο νερό για να απομακρυνθεί όσο το δυνατόν περισσότερο ροδάκινο ή χυμός ροδάκινου.

Ρίξτε επάνω στον λεκέ μερικές σταγόνες υγρού απορρυπαντικού ρούχων. Βάλτε το σε μια λεκάνη με κρύο νερό και αφήστε το να μουλιάσει για 15-30 λεπτά.

Πλύνετε το, στην υψηλότερη θερμοκρασία που επιτρέπει το ύφασμα, σύμφωνα με την ετικέτα φροντίδας του. Αν είναι ασφαλές, χρησιμοποιήστε χλωρίνη κατά την πλύση.

Παρατήρηση
Επεξήγηση των συμβόλων στην ετικέτα φροντίδας των ρούχων μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Μετά το πλύσιμο, ελέγξτε αν ο λεκές από ροδάκινο στα ρούχα έχει απομακρυνθεί τελείως. Αν όχι, επαναλάβατε τα προηγούμενα βήματα, πριν αφήσετε το ρούχο να στεγνώσει.

Παρατήρηση
Είναι σημαντικό, να έχει αφαιρεθεί, εντελώς, ο λεκές από ροδάκινο στα ρούχα, πριν αυτά στεγνώσουν είτε στον αέρα είτε στο στεγνωτήριο. Γι’αυτό θα πρέπει μετά το πλύσιμο να ελέγξετε καλά.