Ο λεκές από παιδικές τροφές στο χαλί είναι από τους πιο δύσκολους λεκέδες. Αυτό συμβαίνει γιατί οι παιδικές τροφές δημιουργούν λεκέ με βάση τις πρωτεΐνες, ο οποίος έχει μεγαλύτερη αντοχή ακόμα και από τον λεκέ από λάδι.
Ο λεκές πρέπει να καθαρίζεται άμεσα γιατί όσο περισσότερο παραμένει τόσο πιο δύσκολα αφαιρείται.
Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να αφαιρέσετε τον λεκέ από παιδικές τροφές στην ταπετσαρία.

Ξύστε προσεκτικά με ένα μαχαίρι τυχόν περίσσευμα παιδικής τροφής στο χαλί.
Προσέξτε να μην τρίβετε και εισχωρήσει ο λεκές βαθύτερα στο χαλί, κάνοντας τα πράγματα χειρότερα.

Χρησιμοποιώντας ένα καθαρό άσπρο πανί, σφουγγαρίστε το λεκέ με ένα προϊόν στεγνού καθαρισμού.

Συνεχίστε έως ότου το καθαριστικό απορροφηθεί.

Επαναλάβετε τα βήματα 1 και 2 μέχρι να εξαφανιστεί ο λεκές από παιδικές τροφές στο χαλί.

Σημείωση
Βεβαιωθείτε ότι μουσκεύετε την ταπετσαρία τόσο όσο χρειάζεται για την αφαίρεση του λεκέ.

Διαφορετικά

Αναμείξτε μια κουταλιά της σούπας υγρό απορρυπαντικό πιάτων με δύο φλιτζάνια κρύο νερό. Βάλτε το διάλυμα σε έναν ψεκαστήρα.

Ψεκάστε τον λεκέ με το διάλυμα απορρυπαντικού. Αφήστε το να παραμείνει, τουλάχιστον, για 15 λεπτά, χωρίς όμως να στεγνώσει πάνω στο χαλί.

Στεγνώστε τον λεκέ με ένα λευκό πανί, πιέζοντας το πάνω στον λεκέ για να απορροφηθεί το διάλυμα. Προσέξτε να μην τρίβετε τον λεκέ προκαλώντας την εξάπλωση του.

Επαναλάβετε το παραπάνω βήμα μέχρι να εξαφανιστεί ο λεκές από παιδικές τροφές στο χαλί ή μέχρι να μην μένει στο πανί ίχνος διαλύματος.

Βάλτε ένα καθαρό πανί ή αρκετά φύλλα χαρτί κουζίνας πάνω στην υγρή επιφάνεια και τοποθετήστε πάνω τους ένα βαρύ αντικείμενο π.χ. βιβλίο για να βοηθήσει στην διαδικασία της απορρόφησης.

Σημείωση
Αν ο λεκές από παιδικές τροφές στο χαλί δεν έχει απομακρυνθεί εντελώς, μην στεγνώσετε την περιοχή χρησιμοποιώντας πιστολάκι για τα μαλλιά ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή για στέγνωμα. Η θερμότητα θα μονιμοποιήσει τον λεκέ και μετά θα είναι αδύνατον να τον αφαιρέσετε.

Όταν η περιοχή είναι εντελώς στεγνή, σκουπίστε την με την ηλεκτρική σκούπα για να απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα και να αποκαταστήσετε την υφή του χαλιού.

Συμβουλή
Δοκιμάστε τις παραπάνω μεθόδους σε μια μικρή και δυσδιάκριτη περιοχή του χαλιού, πριν τις εφαρμόσετε στον λεκέ, ώστε να βεβαιωθείτε ότι δεν θα προκληθεί μεγαλύτερη ζημιά.