Λεκές από Μουστάρδα στα Ρούχα

Λεκές από Μουστάρδα στα Ρούχα

Ο λεκές από μουστάρδα στα ρούχα είναι ένας ενοχλητικός και δύσκολος λεκές καθώς είναι μείγμα κουρκουμά και ελαίων που πρέπει να αντιμετωπιστούν συγχρόνως για να αφαιρεθεί. Όπως ισχύει για όλους τους λεκέδες, η διαδικασία απομάκρυνσης του πρέπει να ξεκινήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Αν ο λεκές από μουστάρδα στα ρούχα παραμείνει για πολύ αφαιρείται δύσκολα και ίσως χρειάζεται η χρήση λευκαντικού.

1Χρησιμοποιώντας μία καθαρή και στεγνή πετσέτα, πιέστε τον λεκέ ώστε να απορροφηθεί όσο το δυνατόν περισσότερη μουστάρδα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε υφασμάτινη είτε χάρτινη πετσέτα, αρκεί να είναι απορροφητική.

2Με ένα μαχαίρι του βουτύρου ή ένα κουταλάκι του γλυκού, αφαιρέστε τα υπολείμματα μουστάρδας από το ρούχο, όταν αυτά έχουν ξεραθεί. Αν ο λεκές από μουστάρδα στα ρούχα είναι ακόμα νωπός, αυτό που θα πετύχετε είναι να εξαπλωθεί. Στη συνέχεια, τινάξτε το ρούχο για να φύγουν όποια υπολείμματα έχουν παραμείνει.

Σημείωση
– Μην χρησιμοποιήσετε κοφτερό μαχαίρι, γιατί υπάρχει κίνδυνος να καταστρέψετε το ρούχο.
– Κατά την αφαίρεση της παραπανίσιας μουστάρδας, προσέξτε να μην την απλώσετε στα καθαρά σημεία του ρούχου.

3Γυρίστε το ρούχο από την ανάποδη και ξεπλύνετε με κρύο νερό. Αυτό βοηθά ώστε τα υπολείμματα της μουστάρδας να απομακρυνθούν από το ρούχο και όχι να πιεστούν από το νερό και να εισχωρήσουν στις ίνες του.

Μην χρησιμοποιήσετε ζεστό νερό γιατί θα μονιμοποιήσει το λεκέ στο ρούχο.

4Τρίψτε απαλά το λεκέ από μουστάρδα με υγρό απορρυπαντικό ρούχων. Αφήστε το να μείνει στο ρούχο για 10 λεπτά. Ξεπλύνετε προσεκτικά τη λεκιασμένη περιοχή με άφθονο νερό. Επαναλάβατε την παραπάνω διαδικασία, όσες φορές χρειάζεται, για να απομακρυνθεί ο λεκές από μουστάρδα στα ρούχα.

Σημείωση
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και καθαριστικό λεκέδων του εμπορίου. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να επιλέξετε καθαριστικό που δεν περιέχει αμμωνία, γιατί η αμμωνία αντιδρά με τον κουρκουμά και το κίτρινο χρώμα του λεκέ θα μονιμοποιηθεί επάνω στο ρούχο.

5Πλύνετε το ρούχο, κανονικά, στο πλυντήριο, στη θερμοκρασία που αναφέρεται στην ετικέτα φροντίδας του. Προσθέστε λευκαντικό στην πλύση, είτε χλωρίνη αν τα ρούχα είναι λευκά, είτε λευκαντικό για χρωματιστά.

6Πριν απλώσετε τα ρούχα να στεγνώσουν στον αέρα ή τα τοποθετήσετε στο στεγνωτήριο, ελέγξτε ότι ο λεκές από μουστάρδα στα ρούχα έχει απομακρυνθεί εντελώς. Αν όχι, ακολουθήστε ξανά την παραπάνω διαδικασία.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top