Λεκές από Σοκολατούχο Γάλα στα Ρούχα

Λεκές από Σοκολατούχο Γάλα στα Ρούχα

Ο λεκές από σοκολατούχο γάλα στα ρούχα είναι ένας δύσκολος λεκές, καθώς είναι συνδυασμός δύο δύσκολων, επίσης, λεκέδων. Η γρήγορη αντιμετώπιση κάνει την αφαίρεση του πιο εύκολη. Όμως, ακόμα και αν έχει ξεραθεί πάνω στο ρούχο μπορεί να απομακρυνθεί, ακολουθώντας την διαδικασία που περιγράφεται παρακάτω.

1Μουλιάστε το ρούχο σε κρύο νερό.
Γεμίστε μια λεκάνη με κρύο νερό και βάλτε μέσα το ρούχο για να μουλιάσει. Ενισχύστε τη διαδικασία προσθέτοντας μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα.

2Ρίξτε επάνω στον λεκέ υγρό απορρυπαντικό πιάτων.
Βγάλτε το ρούχο από τη λεκάνη και ρίξτε επάνω στον λεκέ μερικές σταγόνες υγρού απορρυπαντικού πιάτων. Τρίψτε με τα χέρια σας τον λεκέ και ανά διαστήματα βυθίζετε το ρούχο στη λεκάνη με το κρύο νερό για να απομακρύνονται τα υπολείμματα του λεκέ.

Συμβουλή
Αν το τρίψιμο με τα χέρια σας δεν λειτουργεί καλά στην απομάκρυνση του λεκέ, χρησιμοποιείστε μια παλιά οδοντόβουρτσα και τρίψτε το απορρυπαντικό πιάτων επάνω στον λεκέ.

3Ξεπλύνετε το ρούχο και ρίξτε επάνω στον λεκέ σκόνη καθαρισμού λεκέδων.
Ο λεκές από σοκολατούχο γάλα στα ρούχα απομακρύνετε ευκολότερα όταν έχει προεπεξεργαστεί πριν το πλύσιμο στο πλυντήριο.

4Πλύνετε το ρούχο.
Πλύνετε το ρούχο στο πλυντήριο, ως συνήθως. Ελέγξτε αν ο λεκές από σοκολατούχο γάλα στα ρούχα έχει απομακρυνθεί. Αν όχι, επεξεργαστείτε πάλι τον λεκέ με υγρό απορρυπαντικό πιάτων και στη συνέχεια πλύνετε το.

5Στεγνώστε το ρούχο.
Αφήστε το ρούχο να στεγνώσει στον αέρα ή βάλτε το στο στεγνωτήριο.

Συμβουλή
Μην αφήσετε το ρούχο να στεγνώσει αν ο λεκές από σοκολατούχο γάλα δεν έχει απομακρυνθεί εντελώς.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top