Λεκές από Λίπος στο Ξύλινο Τραπέζι

Λεκές από Λίπος στο Ξύλινο Τραπέζι

Ο λεκές από λίπος στο ξύλινο τραπέζι είναι ένας λεκές που μπορεί να συμβεί συχνά. Με άμεση αντιμετώπιση δεν θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να αφαιρεθεί. Επειδή οι λιπαροί λεκέδες πάνω στις ξύλινες επιφάνειες έλκουν βρωμιές και σκόνη, καλό είναι να καθαριστεί όσο το δυνατόν συντομότερα.
Ακολουθήστε τις παρακάτω μεθόδους και ο λεκές από λίπος στο ξύλινο τραπέζι ή σε όποια άλλη ξύλινη επιφάνεια θα αφαιρεθεί με επιτυχία.

Μέθοδος 1: Με λευκό ξύδι

1Με ένα πανί ή χαρτί κουζίνας, ταμπονάρετε τον λεκέ ώστε να απορροφηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο πλεονάζον λίπος από το ξύλινο τραπέζι. Μην ασκείται μεγάλη πίεση και μην τρίβετε τον λεκέ γιατί έτσι θα εξαπλωθεί.
Σε μερικές περιπτώσεις, αν ο λεκές από λίπος στο ξύλινο τραπέζι είναι μικρού μεγέθους και φρέσκος μπορεί να αφαιρεθεί εντελώς μόνο με αυτή τη διαδικασία.

2Αναμίξτε ίσα μέρη λευκού ξυδιού και ζεστού νερού σε μια λεκάνη και βουτήξτε στο διάλυμα ένα καθαρό, μαλακό πανί.

3Με κυκλικές κινήσεις σκουπίστε τον λεκέ με το πανί, προσέχοντας να μην ασκείτε μεγάλη πίεση και να μην εξαπλώνετε τον λεκέ στο ξύλινο τραπέζι.

Συμβουλή
Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, αν χρειάζεται, αντικαταστήστε το πανί με ένα άλλο καθαρό, ώστε να διασφαλίσετε ότι το λίπος που αφαιρείται δεν επανέρχεται στο ξύλινο τραπέζι μέσω του πανιού.

4Επαναλάβατε το παραπάνω βήμα μέχρι ο λεκές από λίπος στο ξύλινο τραπέζι αφαιρεθεί εντελώς.

5Όταν ο λεκές από λίπος στο ξύλινο τραπέζι έχει απομακρυνθεί εντελώς , σκουπίστε με ένα καθαρό, μαλακό πανί και αφήστε το ξύλο να στεγνώσει.

Μέθοδος 2: Με υγρό απορρυπαντικό πιάτων

Αν ο λεκές από λίπος στο ξύλινο τραπέζι δεν αφαιρέθηκε με την παραπάνω μέθοδο, προσπαθήστε με υγρό απορρυπαντικό πιάτων όπως περιγράφεται παρακάτω.

1Σε ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα ρίξτε ένα κουταλάκι του γλυκού υγρό απορρυπαντικό πιάτων και ζεστό νερό. Βιδώστε τον ψεκαστήρα και στη συνέχεια ανακινείστε το μπουκάλι ώστε να διαλυθεί το απορρυπαντικό στο νερό.

2Ψεκάστε το διάλυμα καθαρισμού επάνω στη λεκιασμένη περιοχή και αφήστε το να παραμείνει για 5 λεπτά.

3Στη συνέχεια, με ένα καθαρό, μαλακό πανί και με κυκλικές κινήσεις σκουπίστε τον λεκέ.

Παρατηρήσεις
– Ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία μερικές φορές μέχρι ο λεκές από λίπος στο ξύλινο τραπέζι αφαιρεθεί εντελώς.
– Να θυμάστε ότι πρέπει κάθε φορά το διάλυμα να παραμένει επάνω στον λεκέ για 5 λεπτά.

4Όταν ο λεκές από λίπος στο ξύλινο τραπέζι έχει απομακρυνθεί εντελώς , σκουπίστε με ένα καθαρό, μαλακό πανί και αφήστε το ξύλο να στεγνώσει.

Σε περίπτωση που το ξύλο έχει αποχρωματιστεί ή έχει χάσει τη γυαλάδα του εξαιτίας του λεκέ, είναι πολύ εύκολο να επαναφέρεται το χρώμα και το λούστρο του με την εφαρμογή βερνικιού για ξύλο.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top