Λεκές από Κάρυ στο Χαλί

Λεκές από Κάρυ στο Χαλί

Ο λεκές από κάρυ στο χαλί είναι ένας λεκές που απομακρύνεται με λιγότερη προσπάθεια όταν δεν έχει στεγνώσει. Γι’ αυτό, όπως ισχύει για όλους τους λεκέδες (10 Συμβουλές για την Απομάκρυνση των Λεκέδων) η διαδικασία απομάκρυνσης του πρέπει να ξεκινήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
Ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα και ο λεκές από κάρυ στο χαλί θα απομακρυνθεί εντελώς.

1Με ένα μαχαίρι του βουτύρου ή ένα κουταλάκι του γλυκού, αφαιρέστε όσο το δυνατόν περισσότερο κάρυ από το χαλί.

Συμβουλή
Εργαστείτε προσεκτικά κατά την αφαίρεση του παραπανίσιου κάρυ για να μην απλώσετε τον λεκέ στα καθαρά σημεία του χαλιού.

2Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε 1 κουταλάκι του γλυκού υγρό απορρυπαντικό πιάτων και 1 κουτάλι της σούπας λευκό ξύδι σε 2 φλυτζάνια κρύο νερό. Αυτό το διάλυμα καθαρισμού είναι ήπιο αλλά ταυτόχρονα αρκετά δυνατό ώστε να διασπάσει τον λεκέ από κάρυ στο χαλί.

3Βουτήξτε ένα καθαρό, λευκό πανί στο διάλυμα. Με το πανί χτυπάτε απαλά τη λεκιασμένη περιοχή ώστε το καθαριστικό να εισχωρήσει στις ίνες του χαλιού και να απορροφήσει τον λεκέ. Αφήστε το διάλυμα καθαρισμού να παραμείνει επάνω στον λεκέ για 5 λεπτά.

4Ελέγξτε αν ο λεκές από κάρυ στο χαλί έχει απομακρυνθεί εντελώς. Διαφορετικά, επαναλάβατε το παραπάνω βήμα χρησιμοποιώντας ένα καθαρό πανί βουτηγμένο στο καθαριστικό ή ένα καθαρό μέρος του πανιού που ήδη χρησιμοποιείτε.
Συνεχίστε μέχρι να μην μεταφέρεται χρώμα από τον λεκέ στο πανί.

5Όταν ο λεκές από κάρυ στο χαλί έχει αφαιρεθεί εντελώς, σκουπίστε την περιοχή με κρύο νερό για να απομακρύνετε το διάλυμα καθαρισμού. Αφήστε να στεγνώσει στον αέρα.

6Αν ο λεκές από κάρυ στο χαλί παραμένει, φτιάξτε ένα καθαριστικό διάλυμα με οξυγονούχο λευκαντικό του εμπορίου και ζεστό νερό σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρείτε στη συσκευασία.
Ταμπονάρετε τη λεκιασμένη περιοχή του χαλιού με το διάλυμα και αφήστε το να παραμείνει 30 λεπτά έως 1 ώρα. Στη συνέχεια, με ένα καθαρό και στεγνό πανί ταμπονάρετε την περιοχή για να απορροφηθεί όσο καθαριστικό διάλυμα έχει απομείνει.

7Τώρα που ο λεκές από κάρυ στο χαλί έχει αφαιρεθεί με επιτυχία, αφήστε το χαλί να στεγνώσει εντελώς στον αέρα.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top