Λεκές από Κάρυ στην Ταπετσαρία

Λεκές από Κάρυ στην Ταπετσαρία

Ο λεκές από κάρυ στην ταπετσαρία είναι ένας δύσκολος λεκές που βάφει τα υφάσματα και μπορεί να μονιμοποιηθεί αν παραμείνει για πολύ. Γι’ αυτό, όπως ισχύει για όλους τους λεκέδες (10 Συμβουλές για την Απομάκρυνση των Λεκέδων) η διαδικασία απομάκρυνσης του πρέπει να ξεκινήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
Ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα και ο λεκές από κάρυ στην ταπετσαρία θα απομακρυνθεί εντελώς.

1Με ένα μαχαίρι του βουτύρου ή ένα κουταλάκι του γλυκού, αφαιρέστε όσο το δυνατόν περισσότερο κάρυ από την ταπετσαρία.

Συμβουλές
– Μην χρησιμοποιήσετε κοφτερό μαχαίρι, γιατί υπάρχει κίνδυνος να καταστρέψετε την ταπετσαρία.
– Εργαστείτε προσεκτικά κατά την αφαίρεση του παραπανίσιου κάρυ για να μην απλώσετε τον λεκέ στα καθαρά σημεία της ταπετσαρίας.

2Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε 1 κουταλάκι του γλυκού υγρό απορρυπαντικό πιάτων και 1 κουτάλι της σούπας λευκό ξύδι σε 2 φλυτζάνια νερό. Αυτό το διάλυμα καθαρισμού είναι ήπιο αλλά ταυτόχρονα αρκετά δυνατό ώστε να διασπάσει τον λεκέ από κάρυ στην ταπετσαρία.

3Βουτήξτε ένα καθαρό, λευκό πανί στο διάλυμα και με αυτό τρίψτε απαλά τον λεκέ από κάρυ στην ταπετσαρία. Αφήστε το διάλυμα καθαρισμού να παραμείνει επάνω στον λεκέ για 30 λεπτά. Ταμπονάρετε τον λεκέ κάθε 5 λεπτά με μια καθαρή περιοχή του πανιού ή με ένα νέο καθαρό πανί και λίγο διάλυμα καθαρισμού.

4Όταν ο λεκές από κάρυ στην ταπετσαρία έχει απομακρυνθεί εντελώς, σκουπίστε την περιοχή με κρύο νερό.

5Αν ο λεκές από κάρυ στην ταπετσαρία δεν έχει απομακρυνθεί εντελώς, ρίξτε σε ένα σφουγγάρι ή σε ένα καθαρό, λευκό πανί, οινόπνευμα και τρίψτε τον λεκέ. Συνεχίστε το τρίψιμο μέχρι ο λεκές να αφαιρεθεί.

6Όταν ο λεκές από κάρυ στην ταπετσαρία έχει αφαιρεθεί εντελώς, πάρτε ένα καθαρό, λευκό πανί βουτηγμένο σε σκέτο κρύο νερό και τρίψτε την περιοχή για να απομακρυνθεί το διάλυμα καθαρισμού.

7Στη συνέχεια, αφήστε την περιοχή να στεγνώσει εντελώς.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top