Ο λεκές από τσίχλα στην ταπετσαρία αφαιρείται εύκολα ακολουθώντας την παρακάτω διαδικασία.

Με ένα μαχαίρι του βουτύρου, ξύστε και αφαιρέστε όσο το δυνατόν περισσότερη τσίχλα από την ταπετσαρία.

Συμβουλή
Εάν η τσίχλα είναι ακόμα μαλακή, βάλτε μερικά παγάκια μέσα σε μια πλαστική σακούλα και τοποθετήστε την επάνω στην τσίχλα. Με αυτόν τον τρόπο, η τσίχλα παγώνει, γίνεται εύθραυστη  και απομακρύνεται εύκολα.
Προσέξτε όμως, να μην χρησιμοποιήσετε πολύ λεπτή σακούλα γιατί μπορεί να κολλήσει πάνω στην τσίχλα και να δημιουργηθεί μεγαλύτερο πρόβλημα.

Αφού έχετε ξύσει την περίσσεια τσίχλας, πάρτε ένα καθαρό λευκό πανί ή σφουγγάρι ποτισμένο με ξηρό διαλύτη και τρίψτε απαλά τον λεκέ. Ελέγχετε, κάθε λίγο, αν ο λεκές από τσίχλα στην ταπετσαρία έχει απομακρυνθεί.

Συμβουλή
Πριν χρησιμοποιήστε τον ξηρό διαλύτη στον λεκέ, ελέγξτε αν είναι ασφαλής η χρησιμοποίηση του για την ταπετσαρία σε ένα κρυφό σημείο.

Αν ο λεκές από τσίχλα στην ταπετσαρία δεν έχει αφαιρεθεί εντελώς, ακολουθήστε τα επόμενα βήματα.

Ανακατέψτε σε 2 φλυτζάνια ζεστό νερό, μια κουταλιά της σούπας υγρό απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων και μια κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι.

Με ένα καθαρό λευκό πανί ποτισμένο με το παραπάνω διάλυμα, τρίψτε απαλά τον λεκέ.

Στη συνέχεια, σκουπίστε τη λεκιασμένη περιοχή μέχρι να απορροφηθεί όλο το υγρό.

Επαναλάβατε τα βήματα 4-5 έως ο λεκές από τσίχλα στην ταπετσαρία αφαιρεθεί εντελώς.

Όταν ο λεκές από τσίχλα στην ταπετσαρία έχει απομακρυνθεί, βουτήξτε σε σκέτο κρύο νερό, ένα καθαρό λευκό πανί και τρίψτε την περιοχή για να αφαιρεθεί όλο το διάλυμα καθαρισμού. Στη συνέχεια, αφήστε να στεγνώσει.