Λεκές από Φρούτα στα Ρούχα

Λεκές από Φρούτα στα Ρούχα

Ο λεκές από φρούτα στα ρούχα, όταν είναι ακόμα νωπός, αφαιρείται σχετικά εύκολα. Αν ξεραθεί επάνω στα ρούχα χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια, μπορεί όμως και πάλι να αφαιρεθεί.
Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να απομακρύνετε τον λεκέ από φρούτα στα ρούχα σας με επιτυχία.

1Χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι του βουτύρου ή ένα κουτάλι για να αφαιρέσετε, όσο το δυνατόν περισσότερα υπολείμματα φρούτου από τα ρούχα. Εργαστείτε προσεκτικά για να μην προκαλέσετε κάποια ανεπανόρθωτη βλάβη στο ρούχο και για να μην εξαπλωθεί περισσότερο ο λεκές από φρούτα στα ρούχα.

2Φτιάξτε μια αλοιφή αναμιγνύοντας 3 κουτάλια της σούπας μαγειρική σόδα με 1 κουτάλι της σούπας νερό. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι ή ένα μαχαίρι βουτύρου, απλώστε την αλοιφή επάνω στον λεκέ ώστε να δημιουργηθεί ένα λεπτό στρώμα που να καλύπτει όλη τη λεκιασμένη περιοχή.

3Αφήστε την αλοιφή να παραμείνει στη λεκιασμένη περιοχή για τουλάχιστον 15 λεπτά. Η πάστα μαγειρικής σόδας θα απορροφήσει τον λεκέ.

4Στη συνέχεια, γυρίστε το ρούχο από την ανάποδη και ξεπλύνετε εντελώς την αλοιφή με χλιαρό νερό.

5Γυρίστε πάλι το ρούχο από την καλή πλευρά και ρίξτε επάνω στον λεκέ μερικές σταγόνες υγρού απορρυπαντικού ρούχων. Τρίψτε τον λεκέ και αφήστε το απορρυπαντικό να παραμείνει για μερικά λεπτά.

6Τεντώστε το ρούχο πάνω από τον νιπτήρα με τη λεκιασμένη περιοχή να ‘κοιτά’ προς τα κάτω και ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Συμβουλευτείτε την ετικέτα φροντίδας του ρούχου για να βρείτε την υψηλότερη θερμοκρασία νερού που είναι ασφαλής για το ύφασμα.

Σημείωση
Επεξήγηση των συμβόλων στην ετικέτα φροντίδας των ρούχων μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

7Απλώστε επάνω στη λεκιασμένη περιοχή ένα καθαριστικό λεκέδων της προτίμησης σας ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του κατασκευαστή.

8Μετά το πλύσιμο, ελέγξτε αν ο λεκές από ροδάκινο στα ρούχα έχει απομακρυνθεί τελείως. Αν όχι, επαναλάβατε τα προηγούμενα βήματα, πριν αφήσετε το ρούχο να στεγνώσει.

9Ελέγξτε αν ο λεκές από φρούτα στα ρούχα έχει απομακρυνθεί τελείως. Αν όχι, προσπαθήστε να αφαιρέσετε τον εναπομείναντα λεκέ με ένα ήπιο λευκαντικό. Ως λευκαντικό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκό ξύδι ή χυμό λεμονιού, τρίβοντας απαλά τον λεκέ με ένα σφουγγάρι. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε καλά την περιοχή.

10Όταν ο λεκές από φρούτα στα ρούχα έχει απομακρυνθεί τελείως, πλύνετε τα ως συνήθως. Πριν τα αφήσετε να στεγνώσουν, βεβαιωθείτε ότι ο λεκές έχει εξαφανιστεί, διαφορετικά, ακολουθήστε πάλι τα παραπάνω βήματα.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top