Λεκές από Φασόλια στα Ρούχα

Λεκές από Φασόλια στα Ρούχα

Ο λεκές από φασόλια στα ρούχα είναι ένας λεκές που χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση όπως και οι περισσότεροι λεκέδες (10 Συμβουλές για την Απομάκρυνση των Λεκέδων). Είτε η σάλτσα των φασολιών είναι μπάρμπεκιου είτε τομάτας, όσο γρηγορότερα ξεκινήσει η διαδικασία καθαρισμού τόσο πιο γρήγορα και πιο εύκολα θα απομακρυνθεί ο λεκές από φασόλια στα ρούχα.
Ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα και θα αφαιρέσετε τον λεκέ με επιτυχία.

1 Με ένα μαχαίρι του βουτύρου ή ένα κουταλάκι απομακρύνετε όσο το δυνατόν περισσότερα στερεά υπολείμματα φασολιών από το ρούχο.

Συμβουλή
Εργαστείτε προσεκτικά για να μην εξαπλωθεί ο λεκές από φασόλια στα ρούχα σε καθαρά σημεία του υφάσματος.

2 Γυρίστε το ρούχο από την ανάποδη και βάλτε το κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό. Έτσι, θα απομακρυνθεί αρκετός λεκές χωρίς να εξαπλωθεί.

3 Ρίξτε λίγο υγρό απορρυπαντικό ρούχων επάνω στον λεκέ ώστε να καλυφθεί ολόκληρος. Τρίψτε λίγο και πολύ ελαφρά. Αφήστε το να παραμείνει για αρκετά λεπτά.

4 Ξεπλύνετε καλά.

 

5 Βρέξτε ένα λευκό πανί με λευκό ξύδι και τρίψτε ελαφρά τον λεκέ. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε καλά.

6 Ελέγξτε αν ο λεκές από φασόλια στα ρούχα έχει απομακρυνθεί εντελώς. Αν όχι, επαναλάβατε τα βήματα 3-5 μέχρι να αφαιρεθεί ο λεκές.

7 Πλύνετε το ρούχο σύμφωνα με τις οδηγίες στην ετικέτα φροντίδας του.

 

Παρατήρηση
Διαβάστε την επεξήγηση των συμβόλων στην ετικέτα φροντίδας των ρούχων εδώ.

8 Μετά το πλύσιμο, ελέγξτε αν ο λεκές από φασόλια στα ρούχα έχει απομακρυνθεί εντελώς. Αν ναι, αφήστε το να στεγνώσει στο στεγνωτήριο ή στον αέρα.

9 Αν ο λεκές από φασόλια στα ρούχα δεν έχει απομακρυνθεί εντελώς, καλύψτε τον λεκέ με υγρό απορρυπαντικό ρούχων και αφήστε το να μουλιάσει σε ζεστό νερό για 1/2 ώρα, περίπου. Κατόπιν πλύνετε το ξανά.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top