Λεκές από Αυγό στην Ταπετσαρία

Λεκές από Αυγό στην Ταπετσαρία

Ο λεκές από αυγό στην ταπετσαρία είναι ένας λεκές πρωτεϊνών γι’αυτό δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί ζεστό νερό μέχρι να αφαιρεθούν τα περισσότερα υπολείμματα αυγού. Διαφορετικά, η πρωτεΐνη του αυγού θα μαγειρευτεί και θα μονιμοποιηθεί στην ταπετσαρία.
Διαβάστε παρακάτω τη διαδικασία αφαίρεσης του λεκέ από αυγό στην ταπετσαρία.

Συμβουλή
Όπως ισχύει για όλους τους λεκέδες (10 Συμβουλές για την Απομάκρυνση των Λεκέδων), ξεκινήστε τη διαδικασία αντιμετώπισης του λεκέ όσο το δυνατόν συντομότερα.

1Απομακρύνετε τα υπολείμματα του αυγού
Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι ή ένα μαχαίρι του βουτύρου, απομακρύνετε, όσο το δυνατόν περισσότερα υπολείμματα αυγού έχουν παραμείνει επάνω στην ταπετσαρία. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καθαρό απορροφητικό πανί για να απομακρύνετε τα υπολείμματα του αυγού.
Προσέξτε να μην τρίψετε τον λεκέ γιατί αυτό που θα πετύχετε είναι να διεισδύσει ο λεκές βαθύτερα στις ίνες του ρούχου και να εξαπλωθεί.

2Φτιάξτε ένα καθαριστικό διάλυμα
Αναμίξτε 2 κουταλάκια του γλυκού υγρό απορρυπαντικό πιάτων σε 2 φλυτζάνια κρύο νερό. Ανακατέψτε καλά ώστε το απορρυπαντικό να διαλυθεί εντελώς στο νερό.3

Τρίψτε τον λεκέ με το καθαριστικό διάλυμα
Βουτήξτε ένα σφουγγάρι ή ένα λευκό πανί ή μια μαλακή βούρτσα στο καθαριστικό διάλυμα. Τρίψτε ελαφρά ξεκινώντας από το εξωτερικό προς το εσωτερικό της λεκιασμένης περιοχής.

Συμβουλή
Προσέξτε να μην υγράνετε περισσότερο απ’ότι χρειάζεται τη λεκιασμένη περιοχή γιατί αυτό μπορεί να δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα.

4Ταμπονάρετε τον λεκέ
Με ένα καθαρό πανί, ταμπονάρετε (χτυπάτε ελαφρά) τον λεκέ ώστε να απορροφηθεί από το πανί και απομακρυνθεί από την ταπετσαρία. Συνεχίστε τη διαδικασία, χρησιμοποιώντας ένα καθαρό τμήμα του πανιού, μέχρι να απομακρυνθεί όλος ο λεκές από αυγό στην ταπετσαρία. Θα το καταλάβετε όταν το πανί δεν λερώνεται πλέον.

5Ξεπλύνετε με καθαρό νερό
Βουτήξτε ένα νέο καθαρό, λευκό πανί σε σκέτο νερό και ξεπλύνετε καλά την περιοχή που βρισκόταν ο λεκές ώστε να απομακρυνθεί εντελώς το καθαριστικό διάλυμα.

Συμβουλή
Είναι σημαντικό να ξεπλυθεί καλά το καθαριστικό διάλυμα γιατί διαφορετικά μπορεί να συγκεντρώνονται σκόνες ή άλλες βρωμιές στην περιοχή.

6Στεγνώστε την περιοχή
Αφήστε την περιοχή να στεγνώσει στον αέρα.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top