Λεκές από Καφέ στα Φλυτζάνια

Λεκές από Καφέ στα Φλυτζάνια

Ο λεκές από καφέ στα φλυτζάνια είναι από τους πιο δύσκολους λεκέδες καθώς ο καφές περιέχει έλαια και τανίνες. Το σκούρο χρώμα του καφέ προέρχεται από τις τανίνες, οι οποίες είναι φυσικές χρωστικές ουσίες πού όταν χρωματίσουν κάποια επιφάνεια είναι δύσκολο να αφαιρεθούν. Επίσης, κατά τη διαδικασία ψησίματος του καφέ, οι κόκκοι του απελευθερώνουν έλαια τα οποία παραμένουν και χρειάζεται προσπάθεια για να απομακρυνθούν.
Όμως, ο  λεκές από καφέ στα φλυτζάνια μπορεί να απομακρυνθεί με καθαριστικά που βρίσκονται στην κουζίνα του σπιτιού σας, λευκό ξύδι και μαγειρική σόδα. Διαβάστε παρακάτω τη διαδικασία καθαρισμού.

1. Αφαιρέστε τον λεκέ από καφέ στα φλυτζάνια με λευκό ξύδι

Αρκετά συχνά, το λευκό ξύδι μπορεί μόνο του να αφαιρέσει φρέσκους λεκέδες από καφέ στα φλυτζάνια. Δεν θα λειτουργήσει όμως, αν έχει σχηματιστεί ένα παχύ στρώμα καφέ, τότε χρειάζεται μια άλλη διαδικασία που περιγράφεται παρακάτω. Το ξύδι, επίσης, βοηθά στην απομάκρυνση της μυρωδιάς του καφέ. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο ιδίως για τα πλαστικά κύπελλα που διαποτίζονται με το άρωμα του καφέ τόσο, ώστε είναι δύσκολο να απολαύσετε οποιοδήποτε άλλο ρόφημα χωρίς να μυρίζετε ταυτόχρονα και τη μυρωδιά του καφέ.

1Γεμίστε το φλυτζάνι μέχρι τη μέση με ζεστό νερό.

2Προσθέστε αρκετό λευκό ξύδι, ώστε να γεμίσει το φλυτζάνι.

3Αφήστε το διάλυμα νερού-ξυδιού να παραμείνει στο φλυτζάνι μέχρι να κρυώσει.

4Αδειάστε το διάλυμα νερού-ξυδιού από το φλυτζάνι.

5Σκουπίστε το φλυτζάνι.

6Αν ο λεκές από καφέ στα φλυτζάνια παραμένει, τρίψτε το φλυτζάνι με ένα νάιλον σφουγγάρι πλυσίματος πιάτων.

7Ξεβγάλετε καλά και κατόπιν πλύνετε το φλυτζάνι, ως συνήθως.

2. Αφαιρέστε τον λεκέ από καφέ στα φλυτζάνια με μαγειρική σόδα και λευκό ξύδι

Αν, το λευκό ξύδι μόνο του δεν είναι αρκετό για να αφαιρέσει τους λεκέδες από καφέ στα φλυτζάνια, τότε χρειάζεται να προσθέσετε λίγη μαγειρική σόδα. Από αυτή την ανάμειξη προκαλούνται φυσαλίδες που μπορούν να αφαιρέσουν και τους πιο δύσκολους λεκέδες καφέ.
Για τα πλαστικά κύπελλα ο συνδυασμός λευκού ξυδιού-μαγειρικής σόδας είναι ο πιο αποτελεσματικός για την αφαίρεση του λεκέ από καφέ. Το λευκό ξύδι και η μαγειρική σόδα είναι φυσικά αποσμητικά και όταν συνδυαστούν μπορούν να αφαιρέσουν και την πιο έντονη μυρωδιά.

1Τοποθετείστε το φλυτζάνι στον νεροχύτη και προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα.

2Ρίξτε 1/4 του φλυτζανιού λευκό ξύδι στη μαγειρική σόδα.

3Αφήστε το μείγμα μαγειρικής σόδας-λευκού ξυδιού να αφρίσει και να παραμείνει στο φλυτζάνι για αρκετά λεπτά.

4Αδειάστε το μείγμα μαγειρικής σόδας-λευκού ξυδιού από το φλυτζάνι και σκουπίστε το με ένα καθαρό πανί.

5Αν ο λεκές από καφέ στα φλυτζάνια παραμένει, χρησιμοποιείστε ένα νάυλον σφουγγάρι πλυσίματος πιάτων για να απομακρύνετε τα υπολείμματα του.

6Ξεπλύνετε καλά και πλύνετε τα φλυτζάνια ως συνήθως.

Συμβουλή
Αν παραμένει ο χρωματισμός ή η μυρωδιά του καφέ, επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα μέχρι να απομακρυνθεί ο λεκές από καφέ στα φλυτζάνια εντελώς.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top