Λεκές από Τσίχλα στα Δερμάτινα

Λεκές από Τσίχλα στα Δερμάτινα

Ο λεκές από τσίχλα στα δερμάτινα είναι δύσκολος στην αφαίρεση του. Γενικά, η τσίχλα δεν κολλάει στα δερμάτινα, εκτός και αν πιεστεί ή πατηθεί. Ακολουθείστε μια από τις παρακάτω μεθόδους για να αφαιρέσετε την τσίχλα από τα δερμάτινα είτε αυτά είναι παπούτσια, ρούχα, ταπετσαρία επίπλων ή αυτοκινήτου.

Μέθοδος 1: Με πάγο

1Τοποθετήστε μερικά παγάκια μέσα σε μια σακούλα για να αποφύγετε τυχόν ζημιές που μπορεί να προκληθούν, στο δερμάτινο, από το νερό καθώς θα λιώνουν τα παγάκια.
Τρίψτε τα παγάκια επάνω στην τσίχλα. Με αυτό τον τρόπο η τσίχλα θα παγώσει και θα σκληρύνει καθιστώντας ευκολότερη την απομάκρυνση της.

Συμβουλή
Αν το δερμάτινο έχει μικρό μέγεθος, βάλτε το σε μια πλαστική σακούλα και τοποθετείστε το στην κατάψυξη για 1 ώρα περίπου. Θα επιτευχθεί το ίδιο αποτέλεσμα, όπως προηγουμένως. Η τσίχλα παγώνει, γίνεται εύθραυστη  και απομακρύνεται εύκολα.

2Όταν η τσίχλα παγώσει, χρησιμοποιείστε ένα σκληρό, επίπεδο αντικείμενο, όπως πιστωτική κάρτα, μαχαίρι βουτύρου, κουτάλι και ξύστε ελαφρά για να αφαιρέσετε την τσίχλα.
Μην χρησιμοποιήσετε αιχμηρά αντικείμενα γιατί μπορεί να προκληθεί ζημιά στο δερμάτινο.

Συμβουλή
Πριν χρησιμοποιήστε τον ξηρό διαλύτη στον λεκέ, ελέγξτε αν είναι ασφαλής η χρησιμοποίηση του για την ταπετσαρία σε ένα κρυφό σημείο.

3Βάλτε επάνω σε ένα υγρό, καθαρό πανί λίγο σαπούνι για δερμάτινα και τρίψτε, με κυκλικές κινήσεις, την περιοχή που βρισκόταν η τσίχλα μέχρι να σχηματιστεί ένας ελαφρύς αφρός. Με αυτόν τον τρόπο θα απομακρυνθούν τυχόν υπολείμματα τσίχλας που παρέμειναν στο δερμάτινο.

Συμβουλή
Αν τα υπολείμματα της τσίχλας δεν απομακρύνονται με το πανί, χρησιμοποιήστε μια μαλακή, υγρή οδοντόβουρτσα. Οι τρίχες της οδοντόβουρτσας θα βοηθήσουν ώστε η τσίχλα να αφαιρεθεί εντελώς.

4Με ένα καθαρό, υγρό πανί απομακρύνετε τον αφρό του σαπουνιού. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νερό για να ξεπλύνετε το σαπούνι γιατί θα δημιουργηθούν λεκέδες από νερό στο δερμάτινο.

5Αφού έχει στεγνώσει καλά η περιοχή που υπήρχε η τσίχλα, περιποιηθείτε την  με ένα συντηρητικό για δερμάτινα.
Ακολουθήστε τις οδηγίες του άρθρου: Πώς να συντηρήσετε τον δερμάτινο καναπέ, οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν σε οποιοδήποτε δερμάτινο αντικείμενο.

Μέθοδος 2: Με πιστολάκι στεγνώματος μαλλιών

1Ρυθμίστε το πιστολάκι μαλλιών στην υψηλότερη θερμοκρασία και στοχεύστε ώστε ο ζεστός αέρας να κατευθύνεται στην περιοχή που υπάρχει η τσίχλα. Στέλνοντας τον θερμό αέρα επάνω στην τσίχλα με κυκλικές κινήσεις για λίγη ώρα, η τσίχλα θα θερμανθεί και θα μαλακώσει.

2Όταν η τσίχλα έχει θερμανθεί αρκετά, μπορείτε να απομακρύνετε με ένα σκληρό, αλλά όχι αιχμηρό, αντικείμενο το περισσότερο μέρος της.

3Χρησιμοποιήστε ξανά το πιστολάκι μαλλιών για να θερμάνετε τα υπολείμματα της τσίχλας. Πάρτε ένα καθαρό, στεγνό πανί και τρίψτε τα με κυκλικές κινήσεις ώστε να σχηματίσουν μικρές μπίλιες οι οποίες απομακρύνονται εύκολα.

4Απλώστε στην περιοχή ένα καθαριστικό για δερμάτινα με κινήσεις από πάνω προς τα κάτω. Το καθαριστικό θα βοηθήσει να απομακρυνθούν οποιαδήποτε λιπαρά υπολείμματα έχει αφήσει η τσίχλα.

5Στη συνέχεια, απλώστε ένα προϊόν συντήρησης δερμάτινων για να ενυδατωθεί η περιοχή.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top