Λεκές από Παντζάρια στα Ρούχα

Λεκές από Παντζάρια στα Ρούχα

Ο λεκές από παντζάρια στα ρούχα είναι ένας δύσκολος λεκές καθώς τα παντζάρια έχουν φωτεινό κόκκινο χρώμα.
Όσο πιο γρήγορα ξεκινήσει η διαδικασία απομάκρυνσης του, τόσο πιο εύκολα θα αφαιρεθεί και επίσης, θα εμποδιστεί η μονιμοποίηση του στο ρούχο (10 συμβουλές για την απομάκρυνση των λεκέδων).
Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να αφαιρέσετε τον λεκέ από παντζάρια στα ρούχα σας.

1Ξύστε με ένα μαχαίρι ή κουταλάκι του γλυκού, όσο περισσότερο παντζάρι έχει μείνει στο ρούχο.

2Βρέξτε το ύφασμα μέσα κι έξω με κρύο νερό για να καθαρίσετε όσο το δυνατόν περισσότερο λεκέ, προσέχοντας να μην εξαπλωθεί περαιτέρω.

3Τοποθετείστε 1 φέτα λευκό ψωμί πάνω στον λεκέ από παντζάρια για να απορροφήσει όσο το δυνατόν περισσότερο. Αφήστε το ψωμί πάνω στον λεκέ για 10 λεπτά τουλάχιστον.

4Αφαιρέστε το ψωμί και καλύψτε τον λεκέ με ένα καθαριστικό λεκέδων πλυντηρίου ή με υγρό απορρυπαντικό πλυντηρίου ρούχων και αφήστε το να ενεργήσει. Μην τρίψετε το ύφασμα. Είναι πιο χρήσιμο να αφήσετε το απορρυπαντικό πάνω στον λεκέ για αρκετή ώρα.

5Ξεπλύνετε καλά με κρύο νερό.

Αν ο λεκές έχει φύγει, ελέγξτε στην ετικέτα του ρούχου την μεγαλύτερη δυνατή θερμοκρασία πλυσίματος και πλύνετε το σε αυτήν.
6Αν ο λεκές από παντζάρια στα ρούχα είναι ακόμα εκεί, τότε μουλιάστε τα σε ένα διάλυμα από κρύο νερό και χλωρίνη ή χλωρίνη για χρωματιστά αν το ύφασμα το επιτρέπει.

Συμβουλές
– Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή αν χρησιμοποιηθεί χλωρίνη. Θα πρέπει να ελέγχετε το ύφασμα τακτικά για να διαπιστώνετε ότι δεν έχει πάθει άλλη ζημιά. Σε κάθε περίπτωση, το ύφασμα δεν πρέπει να παραμείνει στη χλωρίνη για περισσότερο από 15 λεπτά.
– Βεβαιωθείτε ότι ο λεκές έχει φύγει μετά το πλύσιμο και πριν στεγνώσετε το ρούχο, γιατί διαφορετικά μπορεί να μονιμοποιηθεί ο λεκές.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top