Λεκές από Ψάρι στα Ρούχα

Λεκές από Ψάρι στα Ρούχα

Ο λεκές από ψάρι στα ρούχα καθαρίζεται, σχετικά, εύκολα αν αντιμετωπιστεί αμέσως (10 συμβουλές για την απομάκρυνση των λεκέδων). Η διαδικασία αφαίρεσης του είναι παρόμοια με εκείνη του λεκέ από αίμα ή του λεκέ από λάδι στα ρούχα, ανάλογα αν το ψάρι είναι ωμό ή μαγειρεμένο.
Ακολουθήστε την παρακάτω διαδικασία και ο λεκές από σταφύλι στα ρούχα θα απομακρυνθεί εντελώς.

Λεκές από ψάρι στα ρούχα που πλένονται

Λεκές από ωμό ψάρι

Αν ο λεκές προκλήθηκε από ωμό ψάρι αντιμετωπίζεται όπως ο λεκές από αίμα στα ρούχα.

1Γυρίστε το ρούχο από την ανάποδη και τοποθετείστε την λεκιασμένη περιοχή κάτω από τρεχούμενο νερό, με αρκετή πίεση, ώστε να απομακρυνθούν όσο το δυνατόν περισσότερα υπολείμματα ψαριού.

Συμβουλή
Μην χρησιμοποιήσετε ζεστό νερό γιατί θα αντιδράσει με την πρωτεΐνη του αίματος και μετά ο λεκές είναι πολύ δύσκολο να καθαριστεί.

2Πλύνετε το ρούχο στην υψηλότερη θερμοκρασία που επιτρέπει το ύφασμα, σύμφωνα με τις οδηγίες στην ετικέτα φροντίδας του.

Παρατήρηση
Επεξήγηση των συμβόλων στην ετικέτα φροντίδας των ρούχων μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Λεκές από μαγειρεμένο ψάρι

Αν ο λεκές προκλήθηκε από μαγειρεμένο ψάρι αντιμετωπίζεται όπως ο λεκές από λάδι στα ρούχα. Βέβαια, σε πολλούς τρόπους μαγειρέματος χρησιμοποιούνται και άλλα υλικά, οπότε ο λεκές από μαγειρεμένο ψάρι είναι ένας συνδυασμός λεκέδων. Διαβάστε παρακάτω τη διαδικασία αφαίρεσης του.

1Χρησιμοποιείστε ένα μαχαίρι του βουτύρου ή ένα κουταλάκι για να απομακρύνετε όσο το δυνατόν περισσότερα στερεά υπολείμματα ψαριού.

2Πασπαλίστε καλαμποκάλευρο ή ταλκ και αφήστε το να παραμείνει για λίγα λεπτά ώστε να απορροφήσει, όσο το δυνατόν περισσότερο λάδι.

Συμβουλή
Στην περίπτωση που δεν έχετε καλαμποκάλευρο ή βρίσκεστε εκτός σπιτιού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκό ψωμί.

3Ρίξτε επάνω στον λεκέ μερικές σταγόνες ισχυρού υγρού απορρυπαντικού ρούχων και τρίψτε απαλά το ύφασμα με τα δάχτυλα σας ή μια παλιά οδοντόβουρτσα. Αφήστε το απορρυπαντικό να παραμείνει για 15 λεπτά.

4Πλύνετε το ρούχο στην υψηλότερη θερμοκρασία που επιτρέπει το ύφασμα, σύμφωνα με τις οδηγίες στην ετικέτα φροντίδας του.

Λεκές από ψάρι στα ρούχα που δεν πλένονται

1Αν ο λεκές από ψάρι είναι σε ρούχο που απαιτεί στεγνό καθάρισμα, ακολουθήστε την παρακάτω διαδικασία.

2Χρησιμοποιείστε ένα μαχαίρι του βουτύρου ή ένα κουταλάκι για να απομακρύνετε όσο το δυνατόν περισσότερα στερεά υπολείμματα ψαριού.

3Με ένα καθαρό, λευκό πανί ταμπονάρετε τον λεκέ για να απομακρυνθεί όσο το δυνατόν περισσότερο λάδι.

4Απευθυνθείτε στο πλησιέστερο καθαριστήριο.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top