Ο λεκές από φασόλια στα ρούχα είναι ένας λεκές που χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση όπως και οι περισσότεροι λεκέδες (10 Συμβουλές για την Απομάκρυνση των Λεκέδων). Είτε η σάλτσα των φασολιών είναι μπάρμπεκιου είτε τομάτας, όσο γρηγορότερα ξεκινήσει η διαδικασία καθαρισμού τόσο πιο γρήγορα και πιο εύκολα θα απομακρυνθεί ο λεκές από φασόλια στα ρούχα.
Ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα και θα αφαιρέσετε τον λεκέ με επιτυχία.

Με ένα μαχαίρι του βουτύρου ή ένα κουταλάκι απομακρύνετε όσο το δυνατόν περισσότερα στερεά υπολείμματα φασολιών από το ρούχο.

Συμβουλή
Εργαστείτε προσεκτικά για να μην εξαπλωθεί ο λεκές από φασόλια στα ρούχα σε καθαρά σημεία του υφάσματος.

Γυρίστε το ρούχο από την ανάποδη και βάλτε το κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό. Έτσι, θα απομακρυνθεί αρκετός λεκές χωρίς να εξαπλωθεί.

Ρίξτε λίγο υγρό απορρυπαντικό ρούχων επάνω στον λεκέ ώστε να καλυφθεί ολόκληρος. Τρίψτε λίγο και πολύ ελαφρά. Αφήστε το να παραμείνει για αρκετά λεπτά.

Ξεπλύνετε καλά.

Βρέξτε ένα λευκό πανί με λευκό ξύδι και τρίψτε ελαφρά τον λεκέ. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε καλά.

Ελέγξτε αν ο λεκές από φασόλια στα ρούχα έχει απομακρυνθεί εντελώς. Αν όχι, επαναλάβατε τα βήματα 3-5 μέχρι να αφαιρεθεί ο λεκές.

Πλύνετε το ρούχο σύμφωνα με τις οδηγίες στην ετικέτα φροντίδας του.

Παρατήρηση
Διαβάστε την επεξήγηση των συμβόλων στην ετικέτα φροντίδας των ρούχων εδώ.

Μετά το πλύσιμο, ελέγξτε αν ο λεκές από φασόλια στα ρούχα έχει απομακρυνθεί εντελώς. Αν ναι, αφήστε το να στεγνώσει στο στεγνωτήριο ή στον αέρα.

Αν ο λεκές από φασόλια στα ρούχα δεν έχει απομακρυνθεί εντελώς, καλύψτε τον λεκέ με υγρό απορρυπαντικό ρούχων και αφήστε το να μουλιάσει σε ζεστό νερό για 1/2 ώρα, περίπου. Κατόπιν πλύνετε το ξανά.