Ο λεκές από κερί στο ξύλινο τραπέζι ή σε οποιοδήποτε ξύλινο έπιπλο αφαιρείται με ασφάλεια χωρίς να προκαλέσει ζημιά στην ξύλινη επιφάνεια λαμβάνοντας κάποιες προφυλάξεις. Σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να αφαιρεθεί απλά χρησιμοποιώντας το νύχι μας, αλλά όταν το κερί έχει εισχωρήσει στο ξύλο χρειάζεται να ακολουθηθεί μια ειδική διαδικασία.
Διαβάστε παρακάτω τα 5 βήματα αυτής της διαδικασίας και απαλλάξτε τα ξύλινα έπιπλα σας από τους λεκέδες από κερί.

Προετοιμασία ηλεκτρικού σίδερου
Αφαιρέστε το νερό από την δεξαμενή του ατμοσίδερου και απενεργοποιείστε την παραγωγή ατμού (γυρίστε τον διακόπτη παραγωγής ατμού στο off). Θερμάνετε το ηλεκτρικό σας σίδερο, με τον θερμοστάτη του στην ένδειξη για ευαίσθητα ρούχα. Με άλλα λόγια, αφήστε το να ζεσταθεί στη χαμηλότερη δυνατή θερμοκρασία.

Χρησιμοποιήστε χάρτινη καφέ σακούλα
Τοποθετήστε μια χάρτινη καφέ σακούλα (αυτή της μαναβικής) στην περιοχή που βρίσκεται ο λεκές από κερί στο ξύλινο τραπέζι. Βεβαιωθείτε ότι η σακούλα καλύπτει όλο τον λεκέ.

Σιδερώστε τον λεκέ από κερί
Τοποθετείστε το ζεστό σίδερο επάνω στη χάρτινη σακούλα και αφήστε το για 1/2 λεπτό, περίπου.

Ελέγξτε τον λεκέ στο ξύλινο τραπέζι
Απομακρύνετε το ηλεκτρικό σίδερο και ελέγξτε αν ο λεκές από κερί στο ξύλινο τραπέζι έχει απομακρυνθεί. Αν όχι, τοποθετείστε πάλι τη σακούλα επάνω στον λεκέ και σιδερώστε για 1/2 λεπτό.

Περάστε με βερνίκι την περιοχή του ξύλινου τραπεζιού
Όταν ο λεκές από κερί στο ξύλινο τραπέζι έχει απομακρυνθεί εντελώς, περάστε την περιοχή με βερνίκι.

Συμβουλές
– Η παραπάνω μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί και σε ξύλινα δάπεδα, ή όποια άλλη ξύλινη επιφάνεια.
– Όπως ισχύει για όλους τους λεκέδες (10 συμβουλές για την απομάκρυνση των λεκέδων), ξεκινήστε τη διαδικασία αφαίρεσης όσο το δυνατόν συντομότερα.