Λεκές από Βερνίκι Νυχιών στα Ρούχα

Λεκές από Βερνίκι Νυχιών στα Ρούχα

Ο λεκές από βερνίκι νυχιών στα ρούχα είναι ένας λεκές που μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα. Ίσως να σας ακούγεται παράξενο είναι όμως η αλήθεια. Ακολουθήστε την παρακάτω διαδικασία και θα το διαπιστώσετε.

1Τοποθετήστε τη λεκιασμένη περιοχή του ρούχου επάνω σε χαρτί κουζίνας, από την πλευρά του λεκέ.

Παρατηρήσεις
– Η μέθοδος αυτή είναι κατάλληλη είτε ο λεκές από βερνίκι νυχιών στα ρούχα είναι νωπός είτε ξεραμένος.
– Η μέθοδος αυτή είναι κατάλληλη για βαμβακερά, λινά, μεταξωτά ή τζιν υφάσματα.

2Χρησιμοποιείστε βαμβάκι ή χαρτοπετσέτα ποτισμένα με ασετόν και τρίψτε απαλά τη λεκιασμένη περιοχή από την πίσω πλευρά του ρούχου. Με αυτόν τον τρόπο ο λεκές από βερνίκι νυχιών θα μεταφερθεί στη χαρτοπετσέτα.

3Ξεπλύνετε το ρούχο με τρεχούμενο νερό και τοποθετείστε το πάλι ανάποδα επάνω σε καθαρό χαρτί κουζίνας. Επαναλάβατε την προηγούμενη διαδικασία, δηλαδή, τρίψτε απαλά τον λεκέ με ένα κομμάτι βαμβάκι ποτισμένο με ασετόν, μέχρι να μην χρωματίζεται το χαρτί κουζίνας από τον λεκέ.

4Ελέγξτε αν ο λεκές από βερνίκι νυχιών στα ρούχα έχει απομακρυνθεί. Αν ναι, προχωρήστε στο επόμενο βήμα. Αν όχι, ξεπλύνετε το ρούχο και επαναλάβατε την παραπάνω διαδικασία.

5Πλύνετε το ρούχο στο πλυντήριο, σύμφωνα με τις οδηγίες στην ετικέτα φροντίδα του. Ο λεκές από βερνίκι νυχιών στα ρούχα θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί εντελώς και τότε στεγνώστε το και φορέστε το.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top