Λεκές από Μολύβι Ματιών στα Ρούχα

Λεκές από Μολύβι Ματιών στα Ρούχα

Ο λεκές από μολύβι ματιών στα ρούχα είναι ένα είδος λιπαρού λεκέ που αφαιρείται δύσκολα αν παραμείνει πολλή ώρα.
Όπως ισχύει για όλους τους λεκέδες (10 σημαντικές συμβουλές για την απομάκρυνση λεκέδων), το ρούχο δεν πρέπει να στεγνώσει εντελώς ή να μπει στο στεγνωτήριο αν ο λεκές δεν έχει απομακρυνθεί. Επίσης, η διαδικασία αφαίρεσης πρέπει να ξεκινήσει όσο το δυνατόν συντομότερα.

1Ψεκάστε τον λεκέ με ξηρό καθαριστικό λεκέδων ή ταμπονάρετε τον με το καθαριστικό λεκέδων που χρησιμοποιείτε στο πλυντήριο ρούχων. Αφήστε τα υλικά να παραμείνουν επάνω στον λεκέ για τουλάχιστον 1 λεπτό.

2Τρίψτε τον λεκέ από μολύβι ματιών με μια μικρή ποσότητα ισχυρού απορρυπαντικού πλυντηρίου ρούχων.

3Πλύνετε το ρούχο ως συνήθως. Πριν στεγνώσετε το ρούχο, ελέγξετε αν έχει απομακρυνθεί ο λεκές από μολύβι ματιών στα ρούχα. Αν δεν έχει αφαιρεθεί, μην στεγνώσετε το ρούχο γιατί η θερμότητα θα μονιμοποιήσει τον λεκέ.

4Αν ο λεκές από μολύβι ματιών στα ρούχα δεν έχει αφαιρεθεί, διαλύστε σε νερό λευκαντικό σε σκόνη σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μουλιάστε το ρούχο στο διάλυμα για 15 λεπτά.

5Αν ούτε το διάλυμα λευκαντικού αφαιρέσει τον λεκέ και το ρούχο είναι λευκό, μουλιάστε το ρούχο σε διάλυμα χλωρίνης. Αν ο λεκές από μολύβι στα ρούχα δεν εξαφανιστεί σε 15 λεπτά, αποσύρετε το ρούχο από το διάλυμα γιατί θα προκληθεί ανεπανόρθωτη ζημιά.

6Αν ο λεκές έχει εξαφανιστεί, πλύνετε το ρούχο στο πιο ζεστό νερό που επιτρέπει το ύφασμα.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top