Λεκές από Βαφή Μαλλιών στα Χέρια

Λεκές από Βαφή Μαλλιών στα Χέρια

Ο λεκές από βαφή μαλλιών στα χέρια ή γενικά στο δέρμα είναι ένας δύσκολος λεκές, αλλά μπορεί να αφαιρεθεί με προϊόντα οικιακής χρήσης. Είναι αλήθεια ότι όσο προσεκτικές και να είστε όταν βάφετε τα μαλλιά σας είναι σχεδόν αδύνατο να μην λερώσετε τα χέρια ή τον αυχένα σας. Γι’ αυτό είναι χρήσιμο να γνωρίζετε την διαδικασία απομάκρυνσης του λεκέ και βέβαια με προϊόντα που δεν θα βλάψουν το δέρμα.
Παρακάτω σας δίνουμε τρεις μεθόδους αφαίρεσης του λεκέ με προϊόντα που έχετε στην κουζίνα σας.

Μέθοδος 1: Με υγρό απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων ή ρούχων

1Απλώστε 1 κουταλάκι του γλυκού υγρό απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων ή ρούχων επάνω στην λεκιασμένη περιοχή του δέρματος σας. Τρίψτε τον λεκέ με τα δάχτυλα σας.

Συμβουλές
– Χρησιμοποιείστε απορρυπαντικό χωρίς χρωστικές και αρωματικές ουσίες για να μην προκληθεί ερεθισμός στο δέρμα σας.
– Κρατήστε το απορρυπαντικό μακρυά από τα μάτια σας.
– Αυτή η μέθοδος είναι κατάλληλη για τα χέρια σας, αλλά όχι για το δέρμα στο πρόσωπο ή τον αυχένα γιατί εκεί είναι πιο ευαίσθητο και ίσως προκληθεί ερεθισμός.

2Μουλιάστε ένα καθαρό πανί σε ζεστό νερό και τρίψτε τον λεκέ.
Εναλλακτικά, βάλτε τα χέρια σας κάτω από τη βρύση και αφήστε να τρέξει ζεστό νερό.

3Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό πανί ή επίθεμα αφαίρεσης μακιγιάζ και τρίψτε απαλά τον λεκέ μέχρι να εξασθενίσει το χρώμα.

Παρατήρηση
Αυτή η μέθοδος είναι αποτελεσματική για βαφή μαλλιών που περιέχει ασθενείς χρωστικές ουσίες. Δεν είναι αποτελεσματική για ισχυρές βαφές ούτε για λεκέ που έχει παραμείνει αρκετό καιρό στα χέρια σας.

4Αν ο λεκές από βαφή μαλλιών στα χέρια έχει αρχίσει να απομακρύνεται αλλά δεν έχει αφαιρεθεί εντελώς, επαναλάβατε την παραπάνω διαδικασία.

Συμβουλή
Αν ολοκληρώσετε τη διαδικασία και ο λεκές δεν έχει αρχίσει να απομακρύνεται, είναι καλύτερα να συνεχίσετε με κάποια άλλη μέθοδο καθαρισμού.

Μέθοδος 2: Με μαγειρική σόδα και υγρό απορρυπαντικό

1Αναμείξτε 2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα με 2 κουταλάκια του γλυκού υγρό απορρυπαντικό πιάτων ή ρούχων. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Η μαγειρική σόδα είναι ένα ήπιο λειαντικό που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος που έχουν χρωματιστεί με αποτέλεσμα να εμφανίζεται το καθαρό δέρμα.
Το απορρυπαντικό εγκλωβίζει τα μόρια της χρωστικής ουσίας και έτσι απομακρύνονται.

Συμβουλές
– Χρησιμοποιήστε ένα ήπιο απορρυπαντικό χωρίς χρωστικές ουσίες και αρώματα για να μειωθεί ο κίνδυνος ερεθισμού του δέρματος.
– Μην εφαρμόσετε την μέθοδο σε περιοχή κοντά στα μάτια σας.

2Απλώστε το μείγμα σε ένα καθαρό πανί ή σε επίθεμα καθαρισμού μακιγιάζ. Τρίψτε, απαλά με κυκλικές κινήσεις, τη λεκιασμένη περιοχή των χεριών σας για 1 λεπτό περίπου.
Σταματήστε αμέσως, αν αισθανθείτε κάψιμο, φαγούρα, μούδιασμα ή άλλο σημάδι ερεθισμού.

3Ξεπλύνετε τα χέρια σας με χλιαρό νερό, μέχρι να απομακρυνθεί το μείγμα μαγειρικής σόδας-υγρού απορρυπαντικού.
Για να απομακρυνθεί το μείγμα ευκολότερα, τρίβετε τα χέρια σας απαλά, ενόσω βρίσκονται κάτω από το τρεχούμενο χλιαρό νερό.

4Επαναλάβατε τα παραπάνω βήματα, αν ο λεκές από βαφή μαλλιών στα χέρια έχει αρχίσει να απομακρύνεται αλλά δεν έχει αφαιρεθεί εντελώς.

Μέθοδος 3: Με οδοντόκρεμα

1Βάλτε λίγη οδοντόκρεμα επάνω στον λεκέ. Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα σας ή ένα καθαρό πανί, απλώστε την ώστε να καλύψει όλη τη λεκιασμένη περιοχή.
Η οδοντόκρεμα είναι ένα ήπιο λειαντικό το οποίο απομακρύνει τα νεκρά χρωματισμένα κύτταρα και έτσι εμφανίζεται το καθαρό δέρμα.

2Τρίψτε, απαλά με κυκλικές κινήσεις, τη λεκιασμένη περιοχή των χεριών σας για 1 λεπτό περίπου, χρησιμοποιώντας ένα καθαρό πανί ή τα δάχτυλα σας.

3Ξεπλύνετε τα χέρια σας με χλιαρό νερό, μέχρι να απομακρυνθεί η οδοντόκρεμα.
Κατά τη διάρκεια του ξεπλύματος, ίσως χρειάζεται να τρίβετε τα χέρια σας απαλά με ένα καθαρό πανί ή με τα δάχτυλα σας.

4Αν ο λεκές από βαφή μαλλιών στα χέρια έχει αρχίσει να απομακρύνεται αλλά δεν έχει αφαιρεθεί εντελώς, απλώστε πάλι οδοντόκρεμα στη λεκιασμένη περιοχή και επαναλάβατε τα παραπάνω βήματα.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top