Λεκές από Κερί στα Δερμάτινα

Λεκές από Κερί στα Δερμάτινα

Ο λεκές από κερί στα δερμάτινα (παπούτσια, ρούχα ή έπιπλα) χρειάζεται προσεκτική αντιμετώπιση. Έτσι και αλλιώς ο λεκές από κερί είναι από τους πιο δύσκολους λεκέδες στην αφαίρεση του, πόσο μάλλον αν βρίσκεται πάνω σε κάτι που δεν μπορεί να πλυθεί όπως τα δερμάτινα.
Ακολουθήστε την παρακάτω διαδικασία και ο λεκές από κερί στα δερμάτινα θα απομακρυνθεί εντελώς.

Αν το κερί στα δερμάτινα είναι υγρό

1Πάρτε λευκό χαρτί κουζίνας και ταμπονάρετε (χτυπάτε ελαφρά) τον λεκέ. Με αυτόν τον τρόπο το χαρτί θα απορροφήσει το κερί. Ξεκινήστε από το εξωτερικό μέρος του λεκέ προς το εσωτερικό για να αποφύγετε την εξάπλωση του.

Συμβουλές
– Μην τρίψετε το κερί, θα εξαπλωθεί περισσότερο και σε άλλα σημεία και θα κάνει την κατάσταση χειρότερη.
– Μην πιέζετε δυνατά γιατί το κερί θα εισχωρήσει στο δερμάτινο και κατόπιν θα είναι δύσκολο να απομακρυνθεί.

2Όταν το κερί έχει απομακρυνθεί εντελώς, ρίξτε σε ένα καθαρό πανί συντηρητικό δερμάτων και τρίψτε ελαφρά με κυκλικές κινήσεις την περιοχή που βρισκόταν το κερί.

Αν το κερί στα δερμάτινα έχει ξεραθεί

1Αν το κερί έχει στεγνώσει, με ένα μαχαίρι του βουτύρου ή ένα κουταλάκι του γλυκού ακόμα και την άκρη μιας πιστωτικής κάρτας ξύστε από το εξωτερικό προς το εσωτερικό του λεκέ και αφαιρέστε το κερί.

2Στη συνέχεια, αν όλο κερί έχει αφαιρεθεί από το δερμάτινο, με ένα καθαρό πανί απλώστε με κυκλικές κινήσεις συντηρητικό δερμάτων και αφήστε να στεγνώσει.

Συμβουλές
– Μπορείτε να ψύξετε το κερί βάζοντας σε μια πλαστική σακούλα παγάκια και τοποθετώντας την επάνω στον λεκέ. Με αυτόν τον τρόπο το κερί θα γίνει εύθραυστο και θα το απομακρύνετε ευκολότερα.
– Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικά σπρέι για να παγώσετε το κερί γρήγορα και εύκολα.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top