Λεκές από Ανεξίτηλο Μαρκαδόρο σε Σκληρές Επιφάνειες

Λεκές από Ανεξίτηλο Μαρκαδόρο σε Σκληρές Επιφάνειες

Ο λεκές από ανεξίτηλο μαρκαδόρο είναι από τη φύση του ένας πολύ δύσκολος λεκές, γιατί ο ανεξίτηλος μαρκαδόρος έχει φτιαχτεί έτσι που τα σημάδια που αφήνει να είναι μόνιμα. Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποιοι τρόποι που μπορείτε να εφαρμόσετε για να απομακρύνετε τα σημάδια του. Το αποτέλεσμα δεν είναι εγγυημένο, αλλά αν το αντικείμενο με τον λεκέ από ανεξίτηλο μαρκαδόρο έχει καταστραφεί, πριν το πετάξετε, αξίζει να δοκιμάσετε.

1 Χρησιμοποιήστε οινόπνευμα ή οινοπνευματώδες ποτό
Οποιοδήποτε οινοπνευματώδες ποτό με αρκετούς βαθμούς  είναι κατάλληλο για την απομάκρυνση του λεκέ από ανεξίτηλο μαρκαδόρο, αλλά για καλύτερα αποτελέσματα χρησιμοποιήστε οινόπνευμα.
Ποτίστε με οινόπνευμα μια καθαρή πετσέτα και τρίψτε τη λεκιασμένη περιοχή.

2 Χρησιμοποιήστε μείγμα οδοντόκρεμας – μαγειρικής σόδας
Αναμίξτε σε ένα μικρό μπολ, ένα μέρος μαγειρικής σόδας με ένα μέρος οδοντόκρεμας. Εφαρμόστε το μείγμα απευθείας πάνω στον λεκέ και αφήστε το να παραμείνει για 1-2 λεπτά.
Πάρτε ένα καθαρό, ελαφρώς βρεγμένο πανί και με κυκλικές κινήσεις τρίψτε το μείγμα στον λεκέ. Με αυτόν τον τρόπο ο λεκές από ανεξίτηλο μαρκαδόρο μπορεί να απομακρυνθεί.

3  Χρησιμοποιήστε τη “μαγική” γόμα
Η “μαγική” γόμα είναι ένα προϊόν που έχει σχεδιαστεί ώστε να αφαιρεί λεκέδες από μια μεγάλη γκάμα επιφανειών. Αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι να υγράνετε λίγο τη γόμα και κατόπιν να τρίψετε τον λεκέ.

4  Χρησιμοποιήστε WD-40
Το WD-40 είναι ένα καθαριστικό του εμπορίου για διάφορες χρήσεις στο σπίτι. Απλά, ψεκάστε λίγο WD-40 απευθείας επάνω στον λεκέ και στη συνέχεια τρίψτε το με ένα καθαρό πανί. Ελέγξτε αν ο λεκές από ανεξίτηλο μαρκαδόρο έχει αφαιρεθεί.

5Χρησιμοποιήστε μαρκαδόρο ξηρού σβησίματος
Ο μαρκαδόρος ξηρού σβησίματος χρησιμοποιείται για να αφαιρεί λεκέδες από πολλές επιφάνειες και ειδικά από λευκούς πίνακες. Η αποτελεσματικότητα του οφείλεται στο ότι περιέχει έναν μη πολικό διαλύτη. Η διαδικασία είναι απλή, κινήστε τον μαρκαδόρο ξηρού σβησίματος σαν να γράφετε επάνω στον λεκέ. Στη συνέχεια, σκουπίστε και ο λεκές από ανεξίτηλο μαρκαδόρο θα έχει απομακρυνθεί.

6  Χρησιμοποιήστε τη γόμα του μολυβιού
Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο λεκές από ανεξίτηλο μαρκαδόρο είναι δυνατόν να αφαιρεθεί, απλά, τρίβοντας τον με μια γόμα μολυβιού.

7  Χρησιμοποιήστε αντηλιακό
Υπάρχει μια άποψη που ισχυρίζεται ότι η χρησιμοποίηση αντηλιακού είναι αποτελεσματική στην αφαίρεση λεκέδων από μη πορώδεις επιφάνειες.
Απλά, ψεκάστε λίγο αντηλιακό επάνω στον λεκέ και κατόπιν σκουπίστε με ένα καθαρό πανί. Ελέγξτε αν ο λεκές από ανεξίτηλο μαρκαδόρο έχει αφαιρεθεί.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top