Λεκές από Βαφή Αυγών στην Ταπετσαρία

Λεκές από Βαφή Αυγών στην Ταπετσαρία

Ο λεκές από βαφή αυγών στην ταπετσαρία είναι ένας λεκές που μπορεί να συμβεί την Μεγάλη Εβδομάδα καθώς βάφουμε τα αυγά, τηρώντας το παραδοσιακό έθιμο.
Διασκεδάστε βάφοντας τα αυγά και μην σκέφτεστε αν λεκιαστεί η ταπετσαρία γιατί ακολουθώντας τα παρακάτω απλά βήματα θα αφαιρέσετε τους λεκέδες από βαφή αυγών στην ταπετσαρία.

Συμβουλή
Πάντα να δοκιμάζετε όποιο καθαριστικό πρόκειται να χρησιμοποιήσετε σε μια κρυφή περιοχή για να βεβαιώνεστε ότι δεν θα προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά.

1 Χρησιμοποιήστε ένα στεγνό, λευκό απορροφητικό χαρτί ή πανί για να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερη ποσότητα βαφής.
Σκουπίστε από τα εξωτερικά άκρα του λεκέ προς το κέντρο για να αποτρέψετε την εξάπλωση του λεκέ από βαφή αυγών σε μεγαλύτερη περιοχή της ταπετσαρίας.

2 Συνεχίστε να καθαρίζετε την ταπετσαρία μέχρι να αφαιρέσετε όση υγρή βαφή αυγών υπάρχει στην ταπετσαρία. Θα το καταλάβετε όταν πλέον δεν μεταφέρεται ίχνος βαφής στο χαρτί ή στη λευκό πανί.

3 Όταν δεν μεταφέρεται πλέον βαφή στο απορροφητικό χαρτί ή πανί, αναμείξτε μόνο 1 κουταλάκι του γλυκού ήπιο υγρό πιάτων και 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι σε 2 φλιτζάνια κρύο νερό. Βουτήξτε ένα καθαρό, λευκό πανί ή απορροφητικό χαρτί μέσα στο διάλυμα και σκουπίστε τον λεκέ από τα εξωτερικά άκρα προς το κέντρο.

4 Όταν πια δεν μεταφέρεται χρώμα στο πανί, βουτήξτε ένα καθαρό λευκό πανί σε σκέτο νερό και αφού το στύψετε καλά, ξεπλύνετε το διάλυμα από την ταπετσαρία.
Αν δεν ξεπλύνετε καλά την ταπετσαρία, το απορρυπαντικό πιάτων μπορεί να προσελκύσει περισσότερους λεκέδες και βρωμιές.

5Αφήστε την ταπετσαρία να στεγνώσει εντελώς στον αέρα.

 

Εναλλακτικά
Αν ο λεκές από βαφή αυγών στην ταπετσαρία παραμένει, δοκιμάστε:
– Aδιάλυτο λευκό ξύδι
Τρίψτε ελαφρά την περιοχή του λεκέ και στη συνέχεια ξεπλύνετε με ένα καθαρό, βρεγμένο με σκέτο νερό, πανί.
Οινόπνευμα
Βρέξτε ένα πανί με οινόπνευμα και τρίψτε τη λεκιασμένη περιοχή. Όταν σταματήσει η μεταφορά χρώματος στο πανί, ξεπλύνετε την περιοχή με σκέτο νερό χρησιμοποιώντας ένα καθαρό, λευκό πανί.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top