Λεκές από Λαδομπογιά στα Χέρια

Λεκές από Λαδομπογιά στα Χέρια

Ο λεκές από λαδομπογιά στα χέρια αφαιρείται δύσκολα γιατί οι λαδομπογιές έχουν σχεδιαστεί ώστε να προσκολλώνται έντονα επάνω στις επιφάνειες. Έτσι, όταν οι λεκέδες από λαδομπογιά, λερώσουν τα χέρια, δεν απομακρύνονται πλένοντας με σαπούνι και νερό. Το κλειδί για την απομάκρυνση τους είναι η χρησιμοποίηση προϊόντων τα οποία διασπούν τα έλαια.
Ακολουθήστε την παρακάτω διαδικασία και ο λεκές από λαδομπογιά στα χέρια θα αφαιρεθεί εντελώς.

1Καθαριστικό με αιθέριο έλαιο λεμονιού και έλαιο καρύδας
Σε ένα μπολ ρίξτε ρίξτε 2-3 κουταλιές της σούπας έλαιο καρύδας και 2-3 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού. Ανακατέψτε καλά το διάλυμα.

Συμβουλές
– Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε τύπο λαδιού, όπως ελαιόλαδο, ηλιέλαιο, παραφινέλαιο, baby oil, κ.α. Όμως, το λάδι καρύδας λειτουργεί καλύτερα γιατί παραμένει στερεό σε θερμοκρασία δωματίου.
– Η ποσότητα του ελαίου καρύδας που θα χρειαστεί εξαρτάται από το μέγεθος του λεκέ. Ξεκινήστε με μια μικρή ποσότητα και προσθέστε περισσότερο αν ο λεκές από λαδομπογιά στα χέρια δεν απομακρύνεται.
– Η προσθήκη αιθέριου ελαίου λεμονιού είναι προαιρετική. Ωστόσο, ενδυναμώνει τη δράση του καθαριστικού, με αποτέλεσμα ο λεκές να απομακρύνεται πιο εύκολα.

2Τρίψτε με το καθαριστικό
Απλώστε μια ποσότητα καθαριστικού στη λεκιασμένη περιοχή και τρίψτε, χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα σας. Συνεχίζετε το τρίψιμο μέχρι ο λεκές από λαδομπογιά στα χέρια απομακρυνθεί εντελώς.

Συμβουλή
– Αν ο λεκές δεν αφαιρείται προσθέστε και άλλο έλαιο καρύδας.

3Πλύνετε τα χέρια με σαπούνι και νερό
Όταν ο λεκές από λαδομπογιά στα χέρια αφαιρεθεί εντελώς, πλύνετε τα χέρια σας με σαπούνι και νερό για να καθαρίσετε τα υπολείμματα του ελαίου καρύδας.

4Απλώστε ενυδατική κρέμα στα χέρια
Τέλος, απλώστε μια ενυδατική κρέμα στα χέρια σας για να μαλακώσετε το δέρμα.

Παρατήρηση
Αν ο λεκές από λαδομπογιά στα χέρια είναι επίμονος θα χρειαστεί να επαναλάβετε την παραπάνω διαδικασία 2-3 φορές.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top