Ο λεκές από νερομπογιά στα ρούχα είναι ένας συνηθισμένος λεκές όταν υπάρχουν μικρά παιδιά στο σπίτι. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να τον αφαιρέσετε πριν στεγνώσει. Αν δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε αμέσως τον λεκέ, διατηρήστε τη λεκιασμένη περιοχή του ρούχου υγρή.

Με ένα μαχαίρι του βουτύρου ή με ένα κουταλάκι του γλυκού, απομακρύνετε όσο το δυνατόν περισσότερα υπολείμματα νερομπογιάς από τα ρούχα.

Συμβουλή
Μην χρησιμοποιήσετε πανί ή χαρτοπετσέτα γιατί πιέζοντας θα εισχωρήσει το χρώμα στις ίνες του υφάσματος.

Γυρίστε το ρούχο από την ανάποδη και κρατήστε τη λεκιασμένη περιοχή κάτω από τρεχούμενο νερό, με αρκετή πίεση, ώστε να απομακρυνθεί όσο το δυνατόν περισσότερη νερομπογιά.

Διαλύστε 2 κουταλάκια του γλυκού υγρό απορρυπαντικό πιάτων σε 1 λίτρο ζεστό νερό.

Μουλιάστε το ρούχο στο διάλυμα για 30 λεπτά.

Ξεπλύνετε καλά τοποθετώντας το ρούχο κάτω από τρεχούμενο νερό. Ελέγξτε αν ο λεκές από νερομπογιά στα ρούχα έχει απομακρυνθεί εντελώς. Αν όχι, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Διαλύστε 1 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι σε 1/4 του λίτρου ζεστό νερό.

Μουλιάστε τη λεκιασμένη περιοχή για 1 ώρα.

Συμβουλή
Ελέγχετε κατά διαστήματα το ρούχο, γιατί το λευκό ξύδι μπορεί να προκαλέσει ζημιά.

Ξεπλύνετε καλά το ρούχο με ζεστό νερό.

Αφήστε το ρούχο να στεγνώσει εντελώς. Ελέγξτε αν ο λεκές από νερομπογιά στα ρούχα έχει αφαιρεθεί εντελώς. Αν όχι, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Βρέξτε ένα καθαρό, λευκό πανί με οινόπνευμα. Ταμπονάρετε με το πανί τη λεκιασμένη περιοχή. Το οινόπνευμα θα διασπάσει τη νερομπογιά και θα την απομακρύνει από το ρούχο.

Επαναλάβατε τη διαδικασία μέχρι ο λεκές από νερομπογιά στο ρούχο απομακρυνθεί εντελώς.

Στη συνέχεια, πλύνετε τα ρούχα, ως συνήθως, σύμφωνα με τις οδηγίες στην ετικέτα φροντίδας τους.