Λεκές από Αλάτι στα Παπούτσια

Λεκές από Αλάτι στα Παπούτσια

Ο λεκές από αλάτι στα παπούτσια είναι ένας λεκές που αφήνει μεγάλα λευκά σημάδια και προκαλείται τον χειμώνα εξαιτίας του αλατιού που ρίχνεται στους χιονισμένους δρόμους. Αν δεν αφαιρεθούν το δέρμα στεγνώνει και σπάει.
Γι’ αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να απομακρύνετε τους λεκέδες από αλάτι στα παπούτσια, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ώστε να προλάβετε τυχόν την καταστροφή των παπουτσιών σας.

1 Αναμείξτε 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι σε 1 φλυτζάνι κρύο νερό.

2 Βουτήξτε ένα καθαρό, μαλακό πανί στο διάλυμα του ξυδιού και σκουπίστε απαλά τους λεκέδες από αλάτι στα ποαπούτσια.
Το οξικό οξύ του ξυδιού θα διαλύσει τα υπολείμματα του αλατιού χωρίς να καταστρέψει το δέρμα.

Συμβουλή
Για καλύτερα αποτελέσματα ξεκινήστε τη διαδικασία όσο το δυνατόν συντομότερα από την έκθεση των παπουτσιών στο αλάτι.

3 Ελέγξτε αν ο λεκές από αλάτι στα παπούτσια έχει απομακρυνθεί. Αν ναι, βρέξτε ένα καθαρό, μαλακό πανί με νερό και καθαρίστε το διάλυμα ξυδιού από τα παπούτσια. Διαφορετικά, επαναλάβατε τη διαδικασία.

4 Με μια καθαρή, στεγνή πετσέτα, σκουπίστε την περιοχή για να στεγνώσει, όσο είναι δυνατόν και στη συνέχεια αφήστε τα παπούτσια να στεγνώσουν εντελώς στον αέρα.

5 Αφού ο λεκές από αλάτι στα παπούτσια έχει αφαιρεθεί εντελώς απλώστε συντηρητικό δέρματος ή λάδι στην επιφάνεια των παπουτσιών με ένα μαλακό πανί. Επαναλάβατε κάθε λίγες ώρες μέχρι το συντηρητικό ή το λάδι να μην απορροφάται. Σκουπίστε την περίσσεια λαδιού με ένα στεγνό πανί.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top