Ο λεκές από μούχλα στα ρούχα δεν είναι ένας συνηθισμένος λεκές αλλά μπορεί να εμφανιστεί αν τα ρούχα αποθηκευτούν σε μέρος με υγρασία ή αν τοποθετηθούν στη ντουλάπα χωρίς να έχουν στεγνώσει εντελώς. Η μούχλα είναι βλαβερή για την υγεία μας γι’αυτό αν δείτε σημάδια μούχλας στα ρούχα θα πρέπει να τα αντιμετωπίσετε αμέσως.
Ο λεκές από μούχλα στα ρούχα είναι ένας δύσκολος λεκές αλλά αξίζει να προσπαθήσετε να τον απομακρύνετε κάποια από τις παρακάτω μεθόδους.

Μέθοδος 1: Με λευκό ξύδι

Με μια παλιά οδοντόβουρτσα τρίψτε προσεκτικά τη λεκιασμένη περιοχή. Αφαιρέστε όσο το δυνατόν περισσότερη μούχλα από το ρούχο. Όταν τελειώσετε πετάξτε την οδοντόβουρτσα.

Συμβουλή
Κατά τη διάρκεια της παραπάνω διαδικασίας θα πρέπει να βρίσκεστε σε έναν καλά αεριζόμενο ή ακόμα και εξωτερικό χώρο.

Αφού απομακρύνετε όσο περισσότερη μούχλα απλώστε ένα καθαριστικό λεκέδων στη λεκιασμένη περιοχή του ρούχου. Αφήστε  το να παραμείνει για 30 λεπτά.

Πλύνετε το ρούχο μόνο του με ζεστό νερό. Η μούχλα μπορεί να μεταφερθεί και σε άλλα ρούχα γι’αυτό δεν είναι καλό ένα μουχλιασμένο ρούχο να πλένεται με άλλα.
Αν θέλετε να το πλύνετε στο πλυντήριο προσθέστε παλιές πετσέτες για να πετύχετε το απαιτούμενο βάρος.

Προσθέστε 3/4 του φλυτζανιού λευκό ξύδι κατά το πλύσιμο για να εξασφαλίσετε ότι ο λεκές από μούχλα στα ρούχα θα αφαιρεθεί εντελώς.
Επιπλέον, το λευκό ξύδι απομακρύνει την δυσάρεστη μυρωδιά που αφήνουν οι μύκητες της μούχλας στα ρούχα.

Μετά το πλύσιμο, απλώστε τα ρούχα για να στεγνώσουν στον ήλιο. Η θερμότητα του ήλιου θα βοηθήσει να αφαιρεθεί οποιοδήποτε σημάδι μούχλας έχει παραμείνει.

Μέθοδος 2: Με λεμόνι και αλάτι

Φτιάξτε μια αλοιφή με λεμόνι και αλάτι. Ο χυμός του λεμονιού είναι ένα οξύ που μπορεί να διασπάσει τον λεκέ.

Συμβουλή
Πριν χρησιμοποιήσετε την αλοιφή στον λεκέ, δοκιμάστε την σε μια κρυφή περιοχή του ρούχου. Το λεμόνι μπορεί να αποχρωματίσει το ρούχο.

Τοποθετείστε το ρούχο σε μια επίπεδη επιφάνεια και τεντώστε το. Απλώστε την αλοιφή στη λεκιασμένη περιοχή και αφήστε τη να παραμείνει για 15-30 λεπτά.

Στη συνέχεια, τρίψτε ελαφρά την περιοχή για να απομακρύνετε την αλοιφή και ξεπλύνετε το ρούχο με τρεχούμενο νερό.

Ελέγξτε αν ο λεκές από μούχλα στα ρούχα έχει απομακρυνθεί εντελώς. Αν ναι πλύνετε το ως συνήθως.

Παρατήρηση
Θα πρέπει να έχετε κατά νου, ότι κάποιοι λεκέδες είναι αδύνατον να απομακρυνθούν όση προσπάθεια και να καταβάλλετε και η μούχλα είναι ένας από αυτούς.