Λεκές από Λάσπη στα Ρούχα

Λεκές από Λάσπη στα Ρούχα

Ο λεκές από λάσπη στα ρούχα είναι ένας πολύ ενοχλητικός λεκές αλλά μπορεί να καθαριστεί εύκολα αρκεί να ακολουθήσετε μια συγκεκριμένη διαδικασία.
Αντίθετα με τους περισσότερους λεκέδες που πρέπει να αντιμετωπισθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα, σε αυτή την περίπτωση πρέπει να αφήσετε τον λεκέ να στεγνώσει εντελώς πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του.

Αν προσπαθήσατε να τον απομακρύνετε πριν στεγνώσει πιθανόν να έχει μονιμοποιηθεί αλλά και πάλι ακολουθώντας τη σωστή διαδικασία θα μπορέσετε να τον καθαρίσετε.

1Αφήστε τον λεκέ από λάσπη να στεγνώσει εντελώς. Αν είναι δυνατόν, τοποθετείστε το ρούχο σε μια επίπεδη επιφάνεια και αφήστε το για ώρες ίσως και για όλη τη νύχτα.

Συμβουλή
Μην προσπαθήσετε να απομακρύνετε τον λεκέ όσο είναι νωπός. Αυτό που θα πετύχετε είναι να εισχωρήσει στις ίνες του υφάσματος και να μονιμοποιηθεί.

2Βουρτσίστε τον λεκέ για να απομαρυνθεί όσο το δυνατόν περισσότερη αποξηραμένη λάσπη. Μπορείτε αντί για βούρτσα να χρησιμοποιήσετε ένα στεγνό πανί ή ακόμα και τα χέρια σας.

3Αν το πάχος της λάσπης είναι μεγάλο, πάρτε ένα μαχαίρι του βουτύρου και ξύστε ελαφρά τη λεκιασμένη περιοχή.

4Απλώστε στον λεκέ με τα δάχτυλα σας ή με ένα καθαρό πανί υγρό απορρυπαντικό ρούχων και αφήστε το να παραμείνει για 15 λεπτά. Το απορρυπαντικό ρούχων βοηθά στη διάσπαση της λάσπης.

Συμβουλή
Αν δεν έχετε υγρό απορρυπαντικό αλλά απορρυπαντικό σε σκόνη μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε. Αναμείξτε το με λίγο νερό και δημιουργείστε μια αλοιφή. Στη συνέχεια, καλύψτε τον λεκέ με την αλοιφή.

5Αν λεκές από λάσπη στα ρούχα είναι επίμονος βρέξτε ένα πανί με καθαρό νερό και ρίξτε λίγες σταγόνες λευκό ξύδι. Ταμπονάρετε τη λεκιασμένη περιοχή μερικές φορές και ελέγχετε αν απομακρύνετε ο λεκές.

Συμβουλή
Αν τα ρούχα είναι πολύ λασπωμένα, βάλτε τα σε μια λεκάνη με ζεστό νερό και μερικές μερικές σταγόνες απορρυπαντικού ρούχων. Αφήστε τα ρούχα να μουλιάσουν για 30 λεπτά ή και περισσότερο.

6Αφού ο λεκές από λάσπη στα ρούχα έχει απομακρυνθεί, πλύνετε τα στο χέρι ή στο πλυντήριο με ζεστό νερό όσο επιτρέπει το ύφασμα (συμβουλευτείτε την ετικέτα φροντίδας του ρούχου).

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top