Λεκές από Κρέμα Τυριού στα Ρούχα

Λεκές από Κρέμα Τυριού στα Ρούχα

Ο λεκές από κρέμα τυριού στα ρούχα είναι ένας συνηθισμένος λεκές. Όποιο τυρί σε κρέμα και να έχει προκαλέσει λεκέ στα ρούχα σας, η διαδικασία για την αφαίρεση του είναι η ίδια.

Ακολουθήστε τα παρακάτω εύκολα βήματα και ο λεκές από κρέμα τυριού στα ρούχα θα εξαφανιστεί.

1 Χρησιμοποιήστε το μαχαίρι του βουτύρου ή ένα κουτάλι για να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερα υπολείμματα κρέμας τυριού από το ρούχο. Μην τρίψετε τον φρέσκο λεκέ με πανί ή με χαρτοπετσέτα γιατί με αυτόν τον τρόπο σωματίδια της κρέμας τυριού θα εισχωρήσουν βαθύτερα στις ίνες του υφάσματος. Αν το τυρί έχει στεγνώσει αφαιρέστε το προσεκτικά με ένα πινέλο με μαλακές τρίχες.

2 Ρίξτε λίγο υγρό απορρυπαντικό ρούχων από αυτά που περιέχουν ένζυμα για τη διάσπαση των λιπαρών και πρωτεϊνικών συστατικών του τυριού.

3 Αφήστε το απορρυπαντικό να παραμείνει για τουλάχιστον 15 λεπτά ώστε να δράσει και να διαλυθούν οι πρωτεΐνες και τα έλαια του τυριού.

4 Πλύνετε το ρούχο σύμφωνα με τις οδηγίες στην ετικέτα φροντίδας του.

5 Μετά το πλύσιμο και πριν αφήσετε το ρούχο να στεγνώσει, ελέγξτε αν ο λεκές από κρέμα τυριού στα ρούχα έχει απομακρυνθεί εντελώς. Αν δεν έχει απομακρυνθεί, επαναλάβατε τα παραπάνω βήματα.

Συμβουλή
Αν το ρούχο είναι συνθετικό ελέγξτε πολύ προσεκτικά για να βεβαιωθείτε ότι ο λεκές έχει αφαιρεθεί. Αν δεν έχει αφαιρεθεί εντελώς και το ρούχο στεγνώσει  θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να απομακρυνθεί.

Scroll to Top