Λεκές από Νερό στην Ταπετσαρία

Λεκές από Νερό στην Ταπετσαρία

Ο λεκές από νερό στην ταπετσαρία είναι ένας αντιαισθητικός λεκές στον καναπέ ή στις καρέκλες της τραπεζαρίας που θέλετε οποσδήποτε να τον απομακρύνετε.

Πώς μπορεί κάτι τόσο απλό όσο το νερό να δημιουργήσει λεκέ; Τα φυσικά μέταλλα και οι χημικές ουσίες που προστίθενται στο νερό για τον καθαρισμό του μπορεί να αφήσουν υπολείμματα στην ταπετσαρία δημιουργώντας λεκέδες.

Παρατήρηση
Αν η ταπετσαρία είναι vintage καλύτερα να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό για την απομάκρυνση του λεκέ.

Τι θα χρειαστείτε

  • 1/2 φλιτζάνι λευκό ξύδι
  • 2 φλιτζάνια αποσταγμένο νερό
  • Μπολ
  • Μπουκάλι με ψεκαστήρα
  • Λευκό πανί που δεν αφήνει χνούδια
  • Πιστολάκι στεγνώματος μαλλιών

1 Σε ένα μπολ, ρίξτε 1/2 φλυτζάνι λευκό ξύδι και 2 φλιτζάνια αποσταγμένο νερό. Ανακατέψτε καλά το διάλυμα.

Πάρτε ένα λευκό πανί που δεν αφήνει χνούδια και βουτήξτε το στο διάλυμα καθαρισμού. Στύψτε το μέχρι να είναι απλώς υγρό χωρίς να στάζει.

Πιέστε το πανί στη λεκιασμένη περιοχή της ταπετσαρίας για να βρέξετε καλά το ύφασμα. Μην τρίβετε την περιοχή για να μην προκαλέσετε κάποια ζημιά.

Παρατήρηση
Αν ο λεκές από νερό στην ταπετσαρία καλύπτει μεγάλη περιοχή, βάλτε το διάλυμα καθαρισμού σε ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα και ψεκάστε την περιοχή.

4 Για να απορροφηθεί η υγρασία από το καθαριστικό διάλυμα, τοποθετήστε στη βρεγμένη περιοχή, μια στοίβα από χαρτοπετσέτες ή λευκές πετσέτες που δεν αφήνουν χνούδι. Επάνω στη στοίβα τοποθετήστε ένα βάρος, όπως βιβλία.

5 Ελέγχετε συχνά τις πετσέτες. Αν έχουν βραχεί αλλάξτε τις με νέες. Όταν δεν βρέχονται άλλο, αφαιρέστε το βάρος.

6 Χρησιμοποιείστε πιστολάκι στεγνώματος μαλλιών για να επιταχύνεται το στέγνωμα. Ρυθμίστε το σε χλιαρό ή δροσερό αέρα και κρατήστε το 5-10 εκατοστά επάνω από τη βρεγμένη περιοχή της ταπετσαρίας. Συνεχίστε μέχρι η ταπετσαρία να έχει στεγνώσει εντελώς στην αφή.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top