Λεκές από Άρωμα στα Δερμάτινα

Λεκές από Άρωμα στα Δερμάτινα

Ο λεκές από άρωμα στα δερμάτινα (παπούτσια, ρούχα, έπιπλα, κ.α.) αφήνει μια λιπαρή κηλίδα καθώς τα περισσότερα αρώματα έχουν σαν βάση την αλκοόλη. Λόγω της φύσης του και λόγω του ότι τα δερμάτινα είναι ευαίσθητα είναι ένας δύσκολος στην απομάκρυνση του λεκές. Η αφαίρεση του χρειάζεται να ξεκινήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα (10 σημαντικές συμβουλές για την απομάκρυνση λεκέδων) και να ακολουθηθεί η διαδικασία που περιγράφεται παρακάτω. Η μέθοδος είναι αποτελεσματική ακόμα και αν ο λεκές είναι παλιός.

1Απομακρύνετε το επιπλέον άρωμα
Χρησιμοποιήστε χαρτί κουζίνας ή χαρτοπετσέτα και ταμπονάρετε ελαφρά για να απομακρύνετε το επιπλέον άρωμα από τα δερμάτινα.

Συμβουλή
Να μην χρησιμοποιήσετε ποτέ νερό για την απομάκρυνση του λεκέ από άρωμα στα δερμάτινα.

2Φτιάξτε ένα διάλυμα με σαπούνι και νερό
Γεμίστε ένα μεγάλο μπολ μέχρι τη μέση με χλιαρό νερό. Στη συνέχεια προσθέστε ήπιο υγρό σαπούνι. δύο φλιτζάνια κρύο νερό, μια κουταλιά υγρού πιάτων και μία κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι. Ανακατέψτε με το χέρι σας για να δημιουργηθεί αφρός.

3Εφαρμόστε τον αφρό επάνω στον λεκέ
Πάρτε τον αφρό με το χέρι σας και τοποθετήστε τον σε ένα καθαρό σφουγγάρι. Με απαλές κινήσεις απλώστε τον αφρό επάνω στον λεκέ.

4Στεγνώστε τον λεκέ
Χρησιμοποιήστε μια στεγνή πετσέτα για να σκουπίστε τον αφρό από τον λεκέ. Ελέγξτε τον λεκέ. Θα πρέπει να δείτε ότι ο λεκές από άρωμα στα δερμάτινα έχει αφαιρεθεί μερικώς ή εντελώς .

5Απλώστε καλαμποκάλευρο επάνω στον λεκέ
Αν ο λεκές από άρωμα στα δερμάτινα δεν έχει απομακρυνθεί, καλύψτε τον λεκέ με καλαμποκάλευρο. Αφήστε το να παραμείνει για περίπου μισή ώρα. Το καλαμποκάλευρο δρα ως απορροφητικό και θα ‘τραβήξει’ τον λεκέ.

6Σκουπίστε το καλαμποκάλευρο
Χρησιμοποιήστε μια βούρτσα για να σκουπίσετε το καλαμποκάλευρο από τον λεκέ. Αν ο λεκές από άρωμα στα δερμάτινα παραμένει, ρίξτε, πάλι, καλαμποκάλευρο και ακολουθήστε την ίδια διαδικασία μέχρι ο λεκές να απομακρυνθεί εντελώς.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top