Ο λεκές από άρωμα στα δερμάτινα (παπούτσια, ρούχα, έπιπλα, κ.α.) αφήνει μια λιπαρή κηλίδα καθώς τα περισσότερα αρώματα έχουν σαν βάση την αλκοόλη. Λόγω της φύσης του και λόγω του ότι τα δερμάτινα είναι ευαίσθητα είναι ένας δύσκολος στην απομάκρυνση του λεκές. Η αφαίρεση του χρειάζεται να ξεκινήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα (10 σημαντικές συμβουλές για την απομάκρυνση λεκέδων) και να ακολουθηθεί η διαδικασία που περιγράφεται παρακάτω. Η μέθοδος είναι αποτελεσματική ακόμα και αν ο λεκές είναι παλιός.

Απομακρύνετε το επιπλέον άρωμα
Χρησιμοποιήστε χαρτί κουζίνας ή χαρτοπετσέτα και ταμπονάρετε ελαφρά για να απομακρύνετε το επιπλέον άρωμα από τα δερμάτινα.

Συμβουλή
Να μην χρησιμοποιήσετε ποτέ νερό για την απομάκρυνση του λεκέ από άρωμα στα δερμάτινα.

Φτιάξτε ένα διάλυμα με σαπούνι και νερό
Γεμίστε ένα μεγάλο μπολ μέχρι τη μέση με χλιαρό νερό. Στη συνέχεια προσθέστε ήπιο υγρό σαπούνι. δύο φλιτζάνια κρύο νερό, μια κουταλιά υγρού πιάτων και μία κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι. Ανακατέψτε με το χέρι σας για να δημιουργηθεί αφρός.

Εφαρμόστε τον αφρό επάνω στον λεκέ
Πάρτε τον αφρό με το χέρι σας και τοποθετήστε τον σε ένα καθαρό σφουγγάρι. Με απαλές κινήσεις απλώστε τον αφρό επάνω στον λεκέ.

Στεγνώστε τον λεκέ
Χρησιμοποιήστε μια στεγνή πετσέτα για να σκουπίστε τον αφρό από τον λεκέ. Ελέγξτε τον λεκέ. Θα πρέπει να δείτε ότι ο λεκές από άρωμα στα δερμάτινα έχει αφαιρεθεί μερικώς ή εντελώς .

Απλώστε καλαμποκάλευρο επάνω στον λεκέ
Αν ο λεκές από άρωμα στα δερμάτινα δεν έχει απομακρυνθεί, καλύψτε τον λεκέ με καλαμποκάλευρο. Αφήστε το να παραμείνει για περίπου μισή ώρα. Το καλαμποκάλευρο δρα ως απορροφητικό και θα ‘τραβήξει’ τον λεκέ.

Σκουπίστε το καλαμποκάλευρο
Χρησιμοποιήστε μια βούρτσα για να σκουπίσετε το καλαμποκάλευρο από τον λεκέ. Αν ο λεκές από άρωμα στα δερμάτινα παραμένει, ρίξτε, πάλι, καλαμποκάλευρο και ακολουθήστε την ίδια διαδικασία μέχρι ο λεκές να απομακρυνθεί εντελώς.