Αν πιστεύετε ότι η μαγειρική σόδα και το ξύδι χρησιμοποιούνται μόνο στη μαγειρική, κάνετε λάθος. Διαβάστε παρακάτω πώς μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε αποτελεσματικά και κυρίως υγιεινά και οικολογικά διάφορα μέρη του σπιτιού σας.

Καθαρίστε τον ανοξείδωτο νεροχύτη της κουζίνας
Βρέχετε τον νεροχύτη και στην συνέχεια ρίχνετε μαγειρική σόδα στην επιφάνεια και το αφήνετε για 15 λεπτά. Χρησιμοποιείστε μια παλιά οδοντόβουρτσα για να απλώσετε την σόδα παντού και μετά ξεβγάλτε με νερό. Κατόπιν ποτίζετε με ξύδι ένα απορροφητικό χαρτί κουζίνας και αφού περάσετε με αυτό τον νεροχύτη, αφήστε το για 20 λεπτά και κατόπιν ξεβγάλτε με νερό και σαπούνι.

Καθαρίστε τον αγωγό του νεροχύτη
Ρίχνετε μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα μέσα στον αγωγό, και στη συνέχεια, ένα φλιτζάνι λευκό ξύδι . Βράστε μια κατσαρόλα νερό και ρίξτε το μέσα στον αγωγό. Προσθέστε δύο φλιτζάνια πάγο και ένα φλιτζάνι ορυκτό αλάτι προς την αποχέτευση.

Φτιάξτε ένα μη τοξικό καθαριστικό για το μπάνιο
Το καθαριστικό καθαρισμού που θα φτιάξετε λειτουργεί σε οποιαδήποτε επιφάνεια στο μπάνιο και είναι πάρα πολύ οικονομικό.

Τι θα χρειαστείτε:

  • 1 2/3 κούπες μαγειρική σόδα
  • 1/2 φλιτζάνι υγρό σαπούνι
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι
  • 1 καθαρό μπουκάλι που ψεκάζει

Πώς θα το φτιάξετε:

Ανακατέψτε τη σόδα και το υγρό σαπούνι σε ένα μπολ. Αραιώστε με νερό και προσθέστε το ξύδι. Ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να διαλυθούν τυχόν σβώλοι. Ρίχνετε το υγρό μέσα στη φιάλη. Ανακινήστε καλά πριν από τη χρήση .

Πώς θα το χρησιμοποιήσετε:

Τρίψετε την περιοχή που επιθυμείτε να καθαριστεί με ένα σκληρό σφουγγάρι και στην συνέχεια ξεπλύνετε με καθαρό νερό.

Δυναμώστε τα αποτελέσματα του απορρυπαντικού πλυντηρίου
Μπορείτε να προσθέσετε 1/2 φλιτζάνι μαγειρικής σόδας με τη συνήθη ποσότητα του υγρού απορρυπαντικού πλυντηρίου σας και θα δείτε ότι τα λευκά θα γίνουν λευκότερα και τα χρωματιστά θα έχουν φωτεινότερα χρώματα.
Η μαγειρική σόδα μαλακώνει επίσης το νερό, έτσι μπορείτε πραγματικά να χρησιμοποιήσετε λιγότερο απορρυπαντικό.

Φρεσκάρετε το ψυγείο σας
Γνωρίζατε ότι το ξύδι μπορεί να είναι ακόμη πιο αποτελεσματικό ασφαλές καθαριστικό για το ψυγείο σας από μαγειρική σόδα;
Χρησιμοποιήστε ίσα μέρη λευκό ξύδι και νερό για να πλύνετε τόσο το εσωτερικό και το εξωτερικό του ψυγείου σας, συμπεριλαμβανομένου του λάστιχου της πόρτας και τα μέτωπα των κάδων των λαχανικών και των φρούτων. Το ξύδι εμποδίζει την ανάπτυξη μούχλας και γιαυτό μπορείτε να πλένετε τα εσωτερικά τοιχώματα και τους εσωτερικούς χώρους χρησιμοποιώντας ένα πανί με ξύδι.
Επίσης χρησιμοποιείτε αδιάλυτο ξύδι για να σκουπίσετε συσσωρευμένη σκόνη και βρωμιά στην κορυφή του ψυγείου σας. Φυσικά, μην ξεχάσετε να τοποθετήσετε ένα κουτί με μαγειρική σόδα μέσα στο ψυγείο σας για να κρατάει μακριά τις μυρωδιές.