Το αλάτι είναι ένα συνηθισμένο και φθηνό προϊόν, το οποίο βρίσκεται σε κάθε σπίτι. Εκτός από την προφανή χρησιμότητα του στη μαγειρική, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με άριστα αποτελέσματα και ως καθαριστικό.

Καθαρίστε τα τηγάνια σας
Τηγάνια από σίδερο, σμάλτο, κεραμικά ή από ανοξείδωτο χάλυβα μπορεί να καθαριστούν χρησιμοποιώντας  αλάτι.
Τα πασπαλίζετε με αλάτι και στη συνέχεια, αν δεν έχουν καεί, απλά τα σκουπίζουμε αντί να τα πλύνετε με νερό. Έτσι προστατεύετε την επιφάνεια και τα καθιστάτε περισσότερο αντικολλητικά.
Ωστόσο συνιστάται να μην χρησιμοποιηθεί σε αντικολλητικά σκεύη διότι μπορεί να διαβρώσει την αντικολλητική επιφάνεια.
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το αλάτι με ζεστό νερό. Ξεπλύνετε τα τηγάνια και περάστε τα με λάδι χρησιμοποιώντας μια βούρτσα ζαχαροπλαστικής.
Το αλάτι επίσης βοηθά να καθαρίσετε καμένα τηγάνια, ιδιαίτερα αν προσθέσετε αμέσως 3 ή 4 κουταλιές της σούπας αλάτι

Καθαρίστε ευαίσθητα υφάσματα
Αν έχετε ευαίσθητα ρούχα, υφάσματα, πανί ή τεχνητά άνθη που έχουν ποτιστεί με σκόνη στις πτυχώσεις, ένα ψέκασμα με αλάτι θα συγκεντρώσει τη σκόνη και μπορείτε στην συνέχεια να την τινάξετε μακριά από το ρούχο.

Καθαρίστε λίπος και σαπουνάδα
Χρησιμοποιήστε το αλάτι για να απαλλαγείτε από σαπουνάδα στο νεροχύτη σας και να απομακρύνετε μακριά τα λίπη.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πάγο και αλάτι μαζί για να απομακρύνετε λεκέδες από γυάλινα δοχεία, όπως βάζα και ή θερμός. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για λεπτά γυάλινα αγγεία που είναι δύσκολο να τα διαχειριστείτε, όπως και για να αφαιρέσετε λεκέδες από καφετιέρες.

Καθαρίστε λεκέδες κρασιού
Πασπαλίζουμε αλάτι σε φρέσκους λεκέδες από κρασί για να απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος του χρώματος . Στη συνέχεια χρησιμοποιούμε λευκό ξύδι για να απομακρύνουμε εντελώς τον λεκέ.