Βήμα 1
Τραβήξτε/σκουπίστε με απορροφητικό πανί ένα μεγάλο μέρος του λίπους ή ελαίου, όσο το δυνατόν περισσότερο από την ταπετσαρία, χωρίς περαιτέρω εξάπλωση της κηλίδας.

Βήμα 2
Τοποθετήστε ένα απορροφητικό, όπως καλαμποκάλευρο ή μαγειρική σόδα, πάνω στο λεκέ λαδιού, και αφήστε το για περίπου 15 λεπτά.

Βήμα 3
Ξύστε ή απορροφήστε το απορροφητικό που τοποθετήσατε και το οποίο έχει απορροφήσει λίγο από το λάδι ή λίπος.

Συμβουλή
Ανάλογα με την ποσότητα του λίπους ή του λαδιού που χύθηκε μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβετε αυτό το βήμα αρκετές φορές μέχρι να μην έχει απομείνει κάτι να απορροφηθεί από από τη σόδα ή το καλαμποκάλευρο.

Βήμα 4
Για το λίπος και το λάδι που απομένει τραβήξτε το με ένα καθαρό λευκό πανί και σφουγγάρι τραβήξτε το λεκέ με ένα στεγνό διαλύτη καθαρισμού.

Συμβουλή
Πρώτα πρέπει να δοκιμάσετε αυτό το διαλύτη σε μια δυσδιάκριτη περιοχή της ταπετσαρίας για να βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλές.

Βήμα 5
Στη συνέχεια, στεγνώστε στο λεκέ μέχρι να απορροφηθεί ο διαλύτης.

Βήμα 6
Επαναλάβετε τα βήματα 4-5 έως ότου οι λεκέδες να απομακρυνθούν από την ταπετσαρία.

Εναλλακτικά
Αντί για καλαμποκάλευρο ή μαγειρική σόδα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάλυμα με δύο φλιτζάνια κρύο νερό και μια κουταλιά της σούπας υγρό πιάτων, και χρησιμοποιώντας το διάλυμα σφουγγαρίστε το λεκέ με ένα καθαρό λευκό πανί ώσπου ο λεκές να αφαιρεθεί.

Βήμα 7
Μόλις ο λεκές από λάδι και λίπος έχει φύγει χρησιμοποιήσετε κρύο νερό και ένα νέο λευκό ύφασμα και σφουγγαρίστε την περιοχή για να αφαιρέσετε το διάλυμα καθαρισμού και στη συνέχεια στεγνώστε την περιοχή.

Συμβουλή
Βεβαιωθείτε ότι μουσκέψατε την ταπετσαρία σας μόνο τόσο όσο είναι απαραίτητο για την απομάκρυνση λεκέδων από λίπη και έλαια.