Αρχική » Λεκέδες » Σωματικά υγρά » Αίμα » Λεκές από αίμα στα ρούχα

Λεκές από αίμα στα ρούχα

Ο λεκές από αίμα στα ρούχα πρέπει να καθαριστεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα.  Το αποξηραμένο αίμα καθαρίζεται δυσκολότερα. Επίσης, μην ξεπλύνετε με ζεστό νερό γιατί το αίμα θα παραμένει, αντίθετα, ρίξτε μπόλικο κρύο νερό.

Ελέγξετε κατά πόσον το αίμα στο σημείο είναι φρέσκο ή αποξηραμένο και παλιό.

Αν είναι φρέσκο, τότε ξεπλύνετε με κρύο νερό, και στη συνέχεια απλώστε λευκό ξύδι.  Αφήστε το να μουλιάσει για 5-10 λεπτά, στη συνέχεια στεγνώστε καλά με ένα πανί ή πετσέτα . Επαναλάβετε εάν είναι απαραίτητο , στη συνέχεια ξεπλύνετε αμέσως.

Αν είναι αποξηραμένο, τότε αφαιρέστε το όσο μπορείτε  πρώτα με μια βούρτσα, και στη συνέχεια να δημιουργήστε ένα διάλυμα με δροσερό νερό και απορρυπαντικό πλυντηρίων ρούχων που περιέχει ένζυμα και μουλιάστε το λεκιασμένο ρούχο για τουλάχιστον 30 λεπτά, και ίσως και περισσότερο (http://cdn.lekedes.gr/μπορείτε να το αφήσετε να μουλιάσει όλη  τη νύχτα) .

Μετά το μούλιασμα, απλώστε στο σημείο ένα καθαριστικό λεκέδων πλυντηρίου.

Πλένετε ως συνήθως και αν το ύφασμα το επιτρέπει χρησιμοποιείστε και χλωρίνη.

Μοιραστείτε το άρθρο:

Γράψτε το σχόλιο σας Ακύρωση απάντησης

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Αναζητήστε λέξη ή φράση

Share This
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.Εντάξει