Αρχική » Λεκέδες » Μακιγιάζ-Καλλυντικά » Άρωμα » Λεκές από άρωμα στα ρούχα και στα υφάσματα

Λεκές από άρωμα στα ρούχα και στα υφάσματα

Τα περισσότερα αρώματα είναι με βάση την αλκοόλη η οποία αντιδρά με την επιφάνεια που θα έρθει σε επαφή και ως εκ τούτου δημιουργείται ένα δαχτυλίδι γύρω από ύφασμα ή ίνες.
Το κλειδί για την αφαίρεση λεκέδων από άρωμα είναι να αρχίσει η φροντίδα τους όσο το δυνατόν γρηγορότερα .

Προεπεξεργαστείτε τον λεκέ με ένα καθαριστικό λεκέδων πρόπλυσης ρούχων.

Πλένετε σε όσο πιο ζεστό νερό επιτρέπει το ύφασμα ώστε να απομακρυνθεί ο λεκές που προκλήθηκε από το άρωμα , και είτε χρησιμοποιείστε χλωρίνη αν το ύφασμα το επιτρέπει , ή χλωρίνη για χρωματιστά αν γίνεται.

Βεβαιωθείτε ότι ο λεκές που προκλήθηκε από το άρωμα έχει φύγει μετά το πλύσιμο και στη συνέχεια στεγνώστε το ρούχο. Διαφορετικά μπορεί να μονιμοποιήσετε τον λεκέ. Επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα, εάν είναι απαραίτητο.

Εναλλακτικά
Μπορείτε να απομακρύνετε τον λεκέ χρησιμοποιώντας μαγειρική σόδα και αμμωνία.
Είτε ψεκάζετε τον λεκέ με μαγειρική σόδα, είτε φτιάχνετε πάστα από μαγειρική σόδα και αμμωνία και εφαρμόζετε στην λεκιασμένη περιοχή.
Φροντίστε να το δοκιμάσετε σε μια δυσδιάκριτη περιοχή πρώτα , για να βεβαιωθείτε ότι δεν βλάπτει το ύφασμα . Στη συνέχεια , αφήστε την πάστα να ξεραθεί κατά προτίμηση στον ήλιο, πριν το ξέπλυμα.

Μοιραστείτε το άρθρο:

Γράψτε το σχόλιο σας Ακύρωση απάντησης

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Αναζητήστε λέξη ή φράση

Share This
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.Εντάξει