Λεκές από Ούρα στα Ρούχα

Λεκές από Ούρα στα Ρούχα

Ο λεκές από ούρα στα ρούχα, είτε πρόκειται για ανθρώπινο ατύχημα, είτε για ατύχημα του κατοικίδιου πρέπει οποσδήποτε να αφαιρεθεί και μάλιστα σύντομα.
Αν πρόκειται για φρέσκο λεκέ, συνήθως, απομακρύνεται με κανονικό πλύσιμο. Αν όμως έχει στεγνώσει, τότε χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια. Ευτυχώς, υπάρχει εύκολη και αποτελεσματική αντιμετώπιση.
Γενικά, οι παρακάτω οδηγίες λειτουργούν τόσο για ανθρώπινα ούρα, όσο και για λεκέδες από τα ούρα του κατοικίδιού σας (σκύλου ή γάτας).

1Αναποδογυρίστε το ύφασμα από μέσα προς τα έξω, τοποθετείστε το κάτω από το κρύο (όχι ζεστό ή καυτό) νερό για να καθαρίσετε όσο το δυνατόν περισσότερα ούρα.

2Μουλιάστε το λεκέ με υγρό απορρυπαντικό πλυντηρίου που περιέχει ένζυμα για 30 λεπτά σε κρύο νερό. Μην χρησιμοποιείτε ζεστό νερό.

3Αφήστε το ρούχο να μουλιάσει τη διάρκεια της νύχτας ώστε το διάλυμα να ενεργήσει αποτελεσματικά.

Συμβουλή
Αν ο λεκές είναι μεγάλος, μπορεί να χρειαστεί να μουλιάσετε το ρούχο ακόμη περισσότερο, ίσως και ένα ολόκληρο εικοσιτετράωρο.

4Βγάλτε το ρούχο από το διάλυμα.
Αν δείτε να παραμένει ένα ελαφρύ ίχνος του λεκέ από ούρα, τρίψτε το ύφασμα απαλά στο σημείο του λεκέ.

5Πλένετε με όσο πιο ζεστό νερό επιτρέπει το ρούχο (Σύμβολα στην Ετικέτα Φροντίδας Ρούχων ή Υφασμάτων) ώστε να απομακρυνθεί ο λεκές. Χρησιμοποιείστε χλωρίνη αν το ύφασμα το επιτρέπει ή χλωρίνη για χρωματιστά εάν όχι.

Συμβουλή
Βεβαιωθείτε ότι ο λεκές από ούρα στα ρούχα έχει φύγει μετά το πλύσιμο, αλλά προτού στεγνώσετε τα ρούχα. Διαφορετικά μπορεί να μονιμοποιήσετε τον λεκέ. Επαναλάβετε εάν είναι απαραίτητο.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top