Λεκές από Βαφή Μαλλιών σε Ρούχα, Ταπετσαρία ή Χαλί

Λεκές από Βαφή Μαλλιών σε Ρούχα, Ταπετσαρία ή Χαλί

Η αφαίρεση λεκέδων βαφής μαλλιών σε ύφασμα, ταπετσαρία ή σε χαλιά που δεν μπορούν να μουλιάσουν για ώρες ή να πλυθούν σε πλυντήριο χρειάζεται περισσότερη υπομονή και φροντίδα.
Πάντα φροντίστε τα το συντομότερο δυνατό προσέχοντας να μην εξαπλωθεί ο λεκές.

1Με τη χρήση ενός κουταλιού ή με ένα μαχαίρι βουτύρου τραβήξετε όσο το δυνατό περισσότερη βαφή μαλλιών από την επιφάνεια.
Προσπαθήστε να μην τεμαχιστεί η βαφή ώστε να μην προσχωρήσει βαθύτερα στις ίνες.

2Σε ένα μικρό μη-μεταλλικό μπολ, ανακατέψτε 2 φλυτζάνια κρύο νερό, 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι και 1 κουταλιά της σούπας σαπούνι πιάτων.

3Χρησιμοποιώντας ένα καθαρό λευκό πανί, σφουγγάρι ή μπατονέτα (ανάλογα με το μέγεθος του λεκέ), εφαρμόστε αυτό το διάλυμα στο λεκέ.
Ξεκινήστε από τα εξωτερικά άκρα και κινηθείτε προς το κέντρο. Αυτό θα εμποδίσει τον λεκέ από το να απλωθεί σε μεγαλύτερη επιφάνεια.
Χρησιμοποιήστε όσο το δυνατόν μικρότερη ποσότητα από το διάλυμα ώστε να αποφευχθεί το υπερβολικό βρέξιμο της επιφάνειας.

4Στεγνώστε το λεκέ με ένα λευκό χαρτί κουζίνας με κινήσεις προς την καθαρή επιφάνεια.

Συμβουλή
Επαναλάβετε όσο απαιτείται. Μπορεί να χρειαστεί να αφήσετε το διάλυμα πάνω στο λεκέ για 10 ή 15 λεπτά ειδικά αν ο λεκές είναι μεγάλος.
Αν ο λεκές δεν υποχωρεί, βυθίστε μία μπατονέτα με οινόπνευμα και εφαρμόστε το στην λεκιασμένη περιοχή και απομακρύνετε τον λεκέ με ένα καθαρό λευκό χαρτί.
Επαναλάβετε έως ότου δεν υπάρχει άλλη βαφή να μεταφερθεί στο λευκό χαρτί.

5Όταν ο λεκές έχει αφαιρεθεί, σφουγγαρίστε το λεκέ με ένα καθαρό λευκό πανί βρεγμένο με δροσερό νερό.
Χρησιμοποιείστε καθαρό λευκό χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το νερό και κατόπιν αφήστε την επιφάνεια να στεγνώσει στον αέρα.

Προειδοποίηση
Εφαρμόστε τη μέθοδο με προσοχή σε σκούρες επιφάνειες γιατί μπορεί να αφαιρέσει χρώμα.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top