Πώς να Καθαρίσετε την Μπανιέρα

Πώς να Καθαρίσετε την Μπανιέρα

Δεδομένου ότι χρησιμοποιούμε τις μπανιέρες μας για να απομακρύνουμε τη βρωμιά από εμάς, αναπόφευκτα ορισμένη από αυτή τη βρωμιά παραμένει στην μπανιέρα.
Για να απομακρύνετε από την μπανιέρα άλατα, υπολείμματα σαπουνιού, καθώς και βρωμιά, μπορεί να φαίνεται σαν μια σκληρή δουλειά, αλλά σε λίγα βήματα μπορείτε να κάνετε και πάλι την μπανιέρα σας να λάμπει από καθαριότητα.
Τι θα χρειαστείτε:
– Καθαριστικό για πλακάκια
– Βούρτσα για αρμούς
– Σπρέυ καθαριστικό ψεκασμού για κάθε χρήση ή καθαριστικό μπάνιου
– Πανιά ή σφουγγάρια καθαρισμού
– Παλιά οδοντόβουρτσα ή μικρή βούρτσα καθαρισμού

1Αφαιρέστε τα πάντα μέσα από την μπανιέρα
Αφαιρέστε όλα τα καλλυντικά, παιχνίδια, και μπουκάλια για να μην πέσει καθαριστικό πάνω τους.
Αυτή είναι μια καλή στιγμή για να πετάξετε κάτι που είναι άδειο ή δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ή είναι ήδη για τα σκουπίδια. Σκουπίστε την περιοχή κάτω από τα αντικείμενα που μόλις μετακινήσατε.

2Καθαρίστε το περίγραμμα της μπανιέρας και τα πλακάκια
Το περίγραμμα της μπανιέρας και τα πλακάκια είναι τα πρώτα που πρέπει να καθαριστούν.
Αν οι αρμόστοκοι είναι βρώμικοι τότε χρησιμοποιείστε βούρτσα και πινέλο για αρμόστοκους.
Δουλέψτε τα πλακάκια από πάνω προς τα κάτω. Ξεπλύνετε οποιοδήποτε καθαριστικό για να μην μείνουν υπολείμματα στα πλακάκια.

Συμβουλή
Ποτέ μην αναμίξετε καθαριστικά διότι μπορεί να προκαλέσουν αναθυμιάσεις και να σας βλάψουν όταν τα αναπνεύσετε.

Ψεκάστε τους τοίχους με ένα καθαριστικό για όλες τις χρήσεις ή καθαριστικό που είναι σχεδιασμένο για μπανιέρα. Σκουπίστε τους τοίχους καλά, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή σε τυχόν κολλώδη ή προφανείς ρύπους.
Βεβαιωθείτε ότι αερίζετε την περιοχή με ένα ανοικτό παράθυρο ή ανεμιστήρα, ιδιαίτερα αν τα καθαριστικά σας βασίζονται στη χλωρίνη ή σε  κάποιο άλλο ισχυρό άρωμα.

3Καθαρίστε το εσωτερικό της μπανιέρας
Χρησιμοποιείστε καθαριστικό για όλες τις χρήσεις ή καθαριστικό για μπανιέρα. Εφαρμόστε το στο εσωτερικό της μπανιέρα σας αφήνοντας το να παραμείνει για 3-5 λεπτά. Θα εξαφανίσει δυναμικά ένα μεγάλο μέρος της βρωμιάς, κάνοντας ευκολότερη τη δουλειά σας. Μετά από 3-5 λεπτά, αρχίστε να δουλεύετε από πάνω προς τα κάτω στο εσωτερικό της μπανιέρας. Βεβαιωθείτε ότι ξεπλένετε καλά την περιοχή.

4Αντιμετωπίστε τα υπολείμματα σαπουνιού
Χρησιμοποιώντας μια παλιά οδοντόβουρτσα ή άλλο μικρό πινέλο καθαρισμού, αρχίστε το τρίψιμο από τις γωνίες όπου η μπανιέρα συναντά τα πλακάκια. Προσέξτε για άλλα μέρη όπου ίσως έχουν συγκεντρωθεί υπολείμματα σαπουνιού. Τα υπολείμματα σαπουνιού μπορεί να είναι έχουν ένα σκούρο αντιαισθητικό χρώμα ή μπορεί να δείχνει ότι έχουν συσσωρευτεί βρωμιές στην μπανιέρα σας. Πάρτε το χρόνο σας και τρίψετε το απαλά ώσπου να απομακρυνθεί.

5Αντιμετωπίστε το δακτύλιο γύρω από την μπανιέρα
Ένας δακτύλιος από λεκέ και βρωμιά μπορεί να σχηματιστεί γύρω από το εσωτερικό της μπανιέρας. Αυτό θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή με μια βούρτσα και καθαριστικό. Ίσως χρειαστεί  πραγματικά να τρίψετε λίγο με μια βούρτσα για να απομακρυνθεί πλήρως. Ξεπλύνετε με άφθονο νερό.

6Σκουπίστε τα πάντα και πάλι για μια τελευταία φορά
Στεγνώστε τη μπανιέρα σκουπίζοντάς τη με μια καθαρή πετσέτα ή άλλο βαμβακερό ύφασμα. Έτσι με αυτό τον τρόπο θα βεβαιωθείτε ότι δεν παραμένουν κηλίδες νερού ή υπολείμματα στη μπανιέρα.

Συμβουλές για τον καθαρισμό της μπανιέρας
– Αν μπανιέρα σας είναι από ακρυλικό, να προσέξετε να μην καταστρέψετε με το τρίψιμο τα μεταλλικά μέρη. Επίσης και το σμάλτο της μπανιέρας μπορεί να καταστραφεί από τη χρήση του λανθασμένου τύπου βούρτσας.
Μαγειρική σόδα και λευκό ξύδι αναμειγνύονται μαζί και μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικά για την καθαριότητα της μπανιέρας. Στη συνέχεια, να ξεπλύνετε με άφθονο νερό.
– Φορέστε γάντια για να προστατεύετε τα χέρια και το δέρμα σας. Βεβαιωθείτε ότι αερίζετε συνεχώς το μπάνιο όταν χρησιμοποιείτε προϊόντα καθαρισμού.
– Μην αναμιγνύετε ποτέ καθαριστικά οικιακής χρήσης. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα υπολείμματα ενός καθαριστικού έχουν φύγει πριν από την επεξεργασία της επιφάνειας με άλλο καθαριστικό.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top